Het aanzoek: Zo kom je stiekem achter de ringmaat van je partner

Een aanzoek is een ontzettend romantisch moment. Traditioneel is het de man die voor zijn vriendin op de knieën gaat, maar tegenwoordig kan het net zo goed andersom. Alleen als je jouw partner met een aanzoek wilt verrassen, is het wel handig om zijn of haar ringmaat te weten! 

Natuurlijk is het tegenwoordig niet meer verplicht om te verloven met een ring. Het kan ook op heel wat andere manieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een horloge? Toch vind het grootste deel van de mannen en vrouwen het toch wel leuk om een verlovingsring te hebben. Om het verrassingseffect niet verloren te laten gaan, kun je dan maar beter een goede manier vinden om achter de ringmaat van je partner te komen!

Verlovingsring ringmaat

Fotocredits: Victor Barboné

Gebruik zijn of haar eigen ringen

Draagt je vriend of vriendin al een ring? Dan hoef je hem alleen maar op te meten om achter de juiste maat te komen. Als je partner de ring(en) niet altijd om heeft, is het heel gemakkelijk. Anders kun je zorgen voor een activiteit waarbij je zeker weet dat de ring even afgedaan moet worden. Ga bijvoorbeeld gezellig samen koekjes bakken, het kneden van deeg met een ring om is namelijk niet zo handig!

Meet de ringmaat op

Geen ringen in de buurt die je op kunt meten? In dat geval kun je ook een meetinstrument aanschaffen om de ringmaat van je partner op te meten. Is je partner een vaste slaper? Dan lukt het misschien wel zonder dat hij of zij het merkt. Anders kun je ook doen alsof je het meetinstrumentje gratis van de juwelier hebt gekregen en je voor de grap even wilt kijken welke maat vingers jullie hebben. Als jullie nog niet zo met het onderwerp trouwen bezig zijn, kom je hier wel mee weg.

Vraag hulp aan familie of vrienden

Om achter de ringmaat van je partner te komen zonder dat hij of zij iets doorheeft, kun je het best de hulp inschakelen van familie of vrienden. Vraag bijvoorbeeld aan de beste vriendin van je vriendin om met haar te gaan winkelen en ´spontaan´ een juwelier in te lopen om ringen te passen. Of laat je zus de handen van je vriend opmeten met het excuus dat ze handschoenen voor hem wil breien als kerstcadeautje. Op deze manier lijkt het net alsof jij er niets mee te maken hebt!

Ring later op maat laten maken

Heb je geen zin in te veel gedoe of ben je bang dat het verrassingseffect weg is als je achter de ringmaat probeert te komen? In dat geval kun je ook een gokje wagen en de ring eventueel later nog op maat te laten maken. Informeer wel even goed bij de juwelier of het materiaal van de ring hier geschikt voor is. Ook is het slim even te vragen wat de extra kosten hiervoor zijn.

Heb jij nog een goede tip om achter de ringmaat van je partner te komen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *