Eén bruidstaart? Of een heel taarten buffet?

Een grote bruidstaart is natuurlijk leuk, maar meerdere kleine taarten zijn eigenlijk nog veel leuker. Zo kun je de gasten laten kiezen uit allerlei verschillende taarten en hier een gezellig taarten buffet van maken.

Een traditionele bruidstaart ziet er mooi uit, maar is niet altijd even handig. Je hebt weinig keuze voor de gasten en bovendien zijn bruidstaarten erg duur om te laten maken. In plaats daarvan kun je ook kiezen voor meerdere kleine taarten op jullie bruiloft. Zo hebben de gasten de keuze uit verschillende smaken. Bovendien ziet een taarten buffet er erg gezellig uit.

Taarten bakken of bestellen?

De taarten voor het taarten buffet kun je los bij de bakker bestellen. Vaak is dit een stuk goedkoper dan wanneer je een speciale bruidstaart bestelt. Het maken van een lagentaart is namelijk ingewikkeld en kost daarom flink wat geld. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen (een deel van) de taarten zelf te maken of dit aan een aantal gasten over te laten. Misschien heb je wel een moeder, zus of vriendin die het geweldig zou vinden om een lekkere taart te bakken voor jullie bruiloft. Doordat het gewone platte taarten zijn, kun je het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.

Decoreren van het taarten buffet

Dat jullie geen lagentaart hebben op jullie bruiloft, wil niet zeggen dat de taarten er niet fantastisch uit kunnen zien. Maak van de taarten samen een gezellig buffet en vergeet niet om op kleine bordjes te schrijven welke smaken er allemaal zijn. Je kunt de tafel waar het taarten buffet op staat decoreren in de kleuren van jullie bruiloft. Verse bloemen zijn ook een leuke toevoeging.

Taarten buffet

Fotograaf: De Grote Dag

Wat vind jij van een taarten buffet in plaats van één enkele bruidstaart?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *