Do´s en don´ts voor een winter bruiloft

Wat zag Nederland er prachtig uit met dat laagje sneeuw deze week. Maar ook zonder sneeuw kun je een romantische winter bruiloft organiseren. Wij helpen je een handje op weg met deze do´s en don´ts! 

Een winter bruiloft organiseren is niet perse lastiger dan een bruiloft plannen in het zomerseizoen. Er zijn echter wel andere dingen waar je rekening mee moet houden. Wij hebben een aantal do´s en don´ts voor je op een rijtje gezet!

Do: Draag de trouwjurk van je dromen

Dat je trouwt in de winter, wil niet zeggen dat je geen strapless of backless trouwjurk kunt dragen. Een groot deel van de dag zul je toch binnen zijn en buiten kun je er altijd een vestje overheen trekken. Zoek dus de trouwjurk van je dromen uit zonder je te veel zorgen te maken over het seizoen!

Do: Kies de themakleur(en) die jullie mooi vinden

Ditzelfde geldt voor de themakleur(en) voor jullie bruiloft. Natuurlijk zijn rood en goud mooie kleuren voor een bruiloft rond de feestdagen, maar je kunt ook prima gaan voor pasteltinten als je dit mooier vindt.

Do: Zorg voor een back-up plan

De kans op sneeuw is in Nederland niet heel groot, maar toch kan het altijd zo zijn dat er extreme weersomstandigheden zijn op jullie bruiloft. Zorg daarom voor een goed back-up plan. Wat doe je als gasten de trouwlocatie lastig kunnen bereiken? En is er een locatie om binnen foto´s te maken? Denk hier goed over na!


Don´t: Plan de ceremonie en het trouwfeest van jullie winter bruiloft op verschillende locaties

Om te voorkomen dat het weer voor eindeloze files en een heleboel verloren tijd zorgt, kun je maar beter zorgen dat de ceremonie en het trouwfeest op dezelfde locatie gehouden worden. Als de gasten eenmaal binnen zijn, hoeven ze niet meer de kou in!

Don´t: Vergeet voor genoeg warmte te zorgen

Natuurlijk is het heel belangrijk om voor voldoende warmte te zorgen. Neem een fijne sjaal mee of een knus dekentje waar jullie samen onder kunnen staan tijdens het maken van de trouwfoto´s. Een paar dikke sokken om je voeten even op te laten warmen is ook geen overbodige luxe!

Don´t: Bezuinigen op de fotograaf

Juist in de winter is het ontzettend belangrijk een goede fotograaf te hebben. Er is immers maar weinig licht gedurende de dag en hier zal optimaal gebruik van moeten worden gemaakt. Foto´s in het donker kunnen heel romantisch zijn, maar ook dat is iets waar de fotograaf mee om moet kunnen gaan. Investeer dus in een goede trouwfotograaf!

Heb jij nog een goede tip voor het plannen van een winter bruiloft? 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *