Een originele openingsdans als knaller op jullie trouwfeest

Als openingsdans kun je natuurlijk kiezen voor de Foxtrot, Engelse Wals of Chachacha, maar je kunt het ook een tikkeltje origineler aanpakken. Ga voor een moderne openingsdans of voor een spectaculaire opening, bijvoorbeeld in de vorm van een flash mob.

Is klassiek dansen niet echt iets voor jou? En willen jullie graag een eigentijdse, originele bruiloft? Met je openingsdans kun je heel veel leuke dingen doen om de gasten te verrassen. Het mag best eens een beetje anders dan anders!

Danslessen

Als jullie echt de show willen stelen, is het aan te raden om danslessen te nemen. Sommige dansinstructeurs kunnen zelfs met jullie samen een hele eigen choreografie ontwikkelen. Een beetje talent en flink wat uurtjes trainen heb je er wel voor nodig, maar dan heb je ook een geweldig resultaat.

Flash mob

Wanneer je het helemaal groots uit wilt pakken, kun je ook een aantal vrienden of familieleden bij de openingsdans betrekken. Jullie kunnen samen een flash mob instuderen, het publiek zal versteld staan.

Klassieke openingsdans combineren met modern

Er zijn ook bruidsparen die beginnen met een klassieke openingsdans en dan plotseling overgaan op een moderne manier van dansen. Breakdancen in je trouwjurk kan best!

Past het bij jullie?

Willen jullie wat bijzonders maken van jullie bruiloft, maar voel je je eigenlijk niet zo prettig bij een uitgebreide dans als start van de avond? Dat geeft natuurlijk niets! Het ene bruidspaar houdt het heel simpel, terwijl het anders bruidspaar het ene na de andere ingewikkelde danspasje doet. Wat jullie ook voor openingsdans kiezen, het is vooral belangrijk dat jullie je er allebei prettig bij voelen. Niemand zal het erg vinden als de dans niet helemaal perfect gaat. Maak je dus ook niet te druk van te voren en ga gewoon door zodra je een foutje maakt. Het is vooral belangrijk dat jullie van het moment genieten!

Wat voor (originele) openingsdans doen jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *