10 Redenen om te trouwen in de herfst

Bruidspaar in de herfst

Fotograaf: Deborah Zoe

De meeste bruiloften vinden plaats tussen mei en september, maar een herfstbruiloft kan natuulijk net zo goed ontzettend leuk zijn. Sterker nog, er zitten heel wat voordelen aan een bruiloft in dit seizoen. Dit zijn tien redenen om in de herfst te trouwen! 

1. Trouwen buiten het seizoen is minder duur

Om maar meteen lekker praktisch te beginnen; alles is een stuk goedkoper als je buiten het zomerseizoen trouwt. Doordat trouwen in de zomer zo populair is, schieten de prijzen omhoog. In de herfst kun je gaan voor een echte budget bruiloft. Bovendien is de kans een stuk groter dat de locatie die jullie zo graag willen nog vrij is en kun je iets langer wachten met het maken van keuzes.

2. Je kunt prachtige trouwfoto´s laten maken

Wat is er mooier dan de prachtige kleuren van de herfst als achtergrond van de trouwfoto’s? Ja natuurlijk, er bestaat kans dat je trouwt op een stormachtige dag met alleen maar regen, maar die kans is in Nederland in elk seizoen aanwezig. Bovendien kun je ook hele leuke foto’s maken met een paar knallende regenlaarzen en een mooie paraplu.

Regen bruiloft_Bruiloft Inspiratie

Fotograaf: Ryan Estes via Hative

3. Decoratie is makkelijk te vinden

In de herfst hoef je nauwelijks geld uit te geven aan decoratie, dit kun je namelijk gratis uit de natuur halen. Wat dacht je van mooie herfststukjes met kleurrijke bladeren, pompoenen en kastanjes? Je maakt heel gemakkelijk zelf de mooiste decoratie en het kost bijna niets.

4. Je weet beter wat je kunt verwachten

Het weer is misschien wel niet zo goed als in de zomer, maar je weet tenminste wat je kunt verwachten. In de zomer moet je maar afwachten of de gasten bijna flauw zullen van de hitte en jij loopt te zweten in je trouwjurk, of dat het toch wat frisjes wordt en je wellicht een vestje aan moet trekken.


5. Er zijn allerlei lekkere gerechten die passen bij de herfst

Bij de herfst horen appels en met hiermee kun je de lekkerste dingen maken. Een heerlijke zelfgemaakte appeltaart of karamelappels bijvoorbeeld. Maar ook een zelfgemaakte pompoensoep doet het altijd goed in de herfst.

6. Een herfstboeket is ontzettend mooi

Je bruidsboeket zal er prachtig uitzien in mooie herfstkleuren. Kies warme, natuurlijke kleuren zoals rood, oranje en bruin. Zo krijg je een prachtig herfstboeket!

7. Je kunt een trouwjurk met lange mouwen aan

Een jurk met lange mouwen is weer helemaal hip, dit is een mooi moment om zo’n jurk te dragen. Ook een andere manier is mogelijk om je armen te bedekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie sjaal?

8. Met cowboylaarzen er onder

Stiekem is het gewoon ontzettend leuk om een stel stoere cowboylaarzen onder je trouwjurk te dragen. De herfst is hier het perfecte seizoen voor. Groot voordeel is dat jij warme voeten houdt en het staat geweldig op de trouwfoto’s.

9. Iedereen kan komen

In de zomer loop je altijd het risico dat je gasten net op vakantie zijn en daarom de bruiloft moeten missen. In de herfst is bijna iedereen weer thuis en daarom hoeft niemand jullie bruiloft te missen.

10. Het is ontzettend romantisch

En tenslotte de romantiek. Is de herfst niet het meest romantische seizoen dat er is? Jullie kunnen weer lekker onder een dekentje tegen elkaar kruipen, maar ook een mooie boswandeling maken en genieten van alle kleuren. Ja, trouwen in de herfst is het toppunt van romantiek!

In welk seizoen gaan jullie trouwen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *