Trouwjurk online bestellen? Doe maar niet!

Welke vrouw droomt er niet van een prachtige (witte) jurk om mee naar het altaar te lopen? Bijna iedere bruid kiest wel voor een bijzondere bruidsjurk om in te trouwen. Helaas hangt hier wel een prijskaartje aan. Je kunt je trouwjurk ook online bestellen, maar of dit een goede oplossing is? 

Wanneer je “goedkope trouwjurk” in Google intypt, krijg je heel wat resultaten van webwinkels waar trouwjurken vanaf een paar tientjes te koop zijn. Fijn als je niet zoveel geld te besteden hebt, maar toch een mooie jurk wilt. Of blijkt dit misschien toch niet zo slim te zijn als je van te voren denkt? Dit zijn de redenen waarom je trouwjurk online bestellen wellicht niet zo verstandig is.

Het passen van de jurk

Jullie bruiloft draait niet alleen om de dag zelf, maar ook de voorbereidingen zijn stuk voor stuk mooie momenten om de rest van je leven te onthouden. Het passen van de jurk die jij op jullie trouwdag gaat dragen, is één van die belangrijke momenten. Hoe jammer zou het zijn om dit gezellige dagje met je moeder, zus en/of vriendinnen te missen?

Juiste pasvorm

Een trouwjurk is maatwerk. Hij moet perfect passen en wordt normaalgesproken precies aan jouw lichaam aangepast. Wanneer je kiest voor het online bestellen van je jurk kun je van te voren niet goed zien hoe hij bij jouw lichaam staat. Het kan daarom best zijn dat hij nog aangepast moet worden naar jouw wensen. Dit kost allemaal extra geld en hierdoor kunnen de kosten veel hoger oplopen dan je in eerste instantie dacht.

Goed advies

Niet alleen kunnen ze jouw trouwjurk perfect op maat maken in een bruidswinkel, ook kunnen ze je voorzien van goed advies. Want de jurk waarvan jij dacht dat hij perfect zou staan, kan er wel eens heel anders uitzien als je hem eenmaal aan hebt. Met het juiste advies vind je een trouwjurk die echt bij je past.

Bruidsjurk

Trouwjurk: Mori Lee via Bridal Guide

Is de website betrouwbaar?

Helaas, heel wat websites die trouwjurken verkopen zijn niet zo betrouwbaar als ze soms lijken. Vaak gebruiken ze foto´s van trouwjurken van bekende merken, terwijl de jurk die je toegestuurd krijgt een (erg slecht lijkende) replica is. Het kan soms weken duren voor je de trouwjurk in huis hebt, omdat hij vaak helemaal uit Azië moet komen. En dan kan het ook nog zijn dat hij niet geleverd wordt. Lijkt een deal op internet te mooi om waar te zijn? Negen van de tien keer is dat dan ook zo.

Niet online bestellen, toch besparen?

Online bestellen is dus niet echt een verstandige optie. Alleen wat moet je dan doen als je weinig geld te besteden hebt? Je zou in dat geval naar een outlet store kunnen gaan om alsnog een flinke korting op je jurk te krijgen. Het is ook mogelijk om een trouwjurk te huren of voor een goedkopere korte trouwjurk te gaan.

Zou jij je trouwjurk online bestellen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *