Zweten in je trouwjurk? Zo kun je dit voorkomen!

Als jullie trouwen op een dag dat het buiten erg warm is, is de kans op zweten natuurlijk groot. Sowieso is een trouwjurk vaak erg warm en als je normaal als snel zweet, kan dat problemen opleveren. Daarom hebben wij wat tips om zweten op jullie trouwdag te voorkomen! 

Op jullie bruiloft zul je heel wat gasten om je heen hebben hangen en ook je kersverse echtgenoot is waarschijnlijk steeds bij je in de buurt. Het zou toch jammer zijn wanneer je dan een vieze zweetlucht om je heen hebt hangen. Met deze tips kun je dat voorkomen!

Tip 1: Houd je oksels schoon en fris

Deze eerste tip lijkt logisch, maar niet iedere bruid weet goed hoe ze dit moet doen. Ten eerste is het belangrijk dat je oksels helemaal haar vrij zijn. In haren of stoppels blijft namelijk meer zweet hangen. Vlak voor de bruiloft kun je het beste je oksels wassen met (PH-neutrale) zeep. Vervolgens maak je gebruik van een goede deodorant.

Tip 2: Let op wat je eet

Let de avond voor de bruiloft goed op wat je eet. Knoflook, ui en sterk gekruid eten zorgen voor een extra vieze zweetgeur.

Tip 3: Voorkom schuren

Een trouwjurk bestaat uit flink wat lagen stof. Je krijgt het hier dan ook snel erg warm in. Wanneer je benen gaan plakken, kan het zijn dat het gaat schuren. Om dit te voorkomen kun je wat talkpoeder op je benen strooien voor je in de trouwjurk stapt.

Tip 4: Denk goed na over je trouwjurk

Het is ook slim om van tevoren goed na te denken over het soort trouwjurk dat je uitkiest. Een strapless trouwjurk of een andere trouwjurk zonder mouwtjes zorgt veel minder snel voor klotsende oksels dan wanneer je voor een trouwjurk met lange mouwen kiest. Mocht je toch graag lange mouwen willen, dan zou je speciale pads kunnen gebruiken om te voorkomen dat er zweetplekken in je trouwjurk komen.

Tip 5: Zorg voor een bride bag

In een bride bag zitten alle dingen die kunnen helpen in geval van nood. Denk bijvoorbeeld aan een flesje nagellak, veiligheidsspeldjes of lippenstift. Zorg dat je zo´n tasje bij je hebt en dat er in ieder geval een goede deodorant in zit. Het is slim om je oksels eerst weer even te wassen als je veel gezweet hebt en daarna opnieuw deodorant aan te brengen. Kies voor een geurloze deodorant en gebruik daarnaast een lekkere bruidsparfum. Zo voorkom je dat je meerdere geuren door elkaar gebruikt.

Tip 6: Extreem veel last van zweten? Ga dan langs de dokter

Heb jij extreem veel last van zweten? Dan is het voor jullie bruiloft misschien fijn om eerst een bezoekje aan de dokter te brengen. Hij kan iets voorschrijven om het zweten te verminderen.

Heb jij nog een goede tip om zweten op jullie bruiloft te voorkomen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *