10 Getting ready foto´s die elke bruid zou moeten hebben

Als bruidspaar kun je zelf kiezen vanaf hoe laat de fotograaf bij jullie bruiloft aanwezig is.  Willen jullie een uitgebreide reportage van jullie trouwdag? Dan is het zeker aan te raden om hem of haar er vanaf het begin af aan bij te vragen. Op deze manier kun je namelijk de mooiste getting ready trouwfoto´s laten maken.

De voorbereidingen van een bruiloft zijn natuurlijk een mooi moment, wat dacht je bijvoorbeeld van de bruidsmake-up die bij de bruid wordt aangebracht en de bruidegom die zijn stropdas strikt? Is jullie trouwfotograaf er ook vanaf het begin af aan bij? Dan wil je deze 10 getting ready foto´s zeker niet missen als bruid!

1. Het bruidskapsel in model brengen

De kapster zal best een tijdje bezig zijn met het in model brengen van jouw bruidskapsel. Niet zo gek, want je haar moet natuurlijk perfect zitten op jullie trouwdag. Een mooi moment om een foto te laten nemen. Deze getting ready foto waarbij de haarlak in het haar gespoten wordt, is wel heel bijzonder!

Getting ready foto van het bruidskapsel

Fotograaf: Víctor Lax via Design Bolts

2. Het dichtknopen van de trouwjurk

Veel trouwjurken hebben aan de achterkant verschillende knoopjes zitten. Als bruid zul je hier wat hulp bij nodig hebben, bijvoorbeeld door je moeder, zus of beste vriendin. Een mooi moment om vast te leggen!

3. Het op doen van het bruidsparfum

Heb je een speciale bruidsparfum uitgekozen? De meeste parfumflesjes zijn erg fotogeniek en daarom leuk om te laten fotograferen. Het kan ook een mooi beeld geven wanneer de fotograaf een foto maakt op het moment dat jij de parfum opspuit.

4. Blik in de spiegel

Wanneer je een foto maakt via een spiegel geeft dat altijd een bijzonder effect. Bij onderstaande foto vangt de spiegel bijvoorbeeld de emoties op van de bruid en haar vriendinnen.

Bruid kijkt in de spiegel

Fotograaf: Mikkel Paige

5. De trouwschoenen aan doen

Naast de trouwjurk moeten ook de trouwschoenen met veel zorg worden aangetrokken. Zeker wanneer je trouwschoenen het grootste deel van de dag onder de stof van je jurk verstopt zitten, is het fijn om ze vast even goed op de foto te hebben.

Trouwschoenen aantrekken

Fotograaf: Erin & Tara

6. Bruidsmake-up aanbrengen

Naast je kapsel wordt ook je make-up tot in de puntjes verzorgd. Het is leuk om hier foto´s van te hebben terwijl de visagist bezig is met het aanbrengen van jouw bruidsmake-up.

Bruidsmake-up aanbrengen

Fotograaf: Landon Jacob via Brides

7. In pyjama

De hele dag door zal je gefotografeerd worden terwijl je perfect gekleed bent in je trouwjurk. Het is daarom leuk om ook een paar foto´s te hebben van wanneer je net wakker bent en je trouwoutfit nog niet aan hebt.

8. De kousenband om doen

Draag je een kousenband onder je trouwjurk? Het omdoen van deze kousenband zorgt voor een sexy maar stijlvolle foto. Zeker even laten maken dus!

9. Met je liefste vriendinnen, zussen of moeder

Natuurlijk is het ook belangrijk om alle lieve mensen die je tijdens de ochtend van jullie bruiloft om je heen hebt genoeg op de foto te laten zetten. Wat is het immers fijn om ze op deze bijzondere dag om je heen te hebben!

10. In lingerie

Tot slot nog een foto die veel bruiden best een beetje spannend vinden om te laten maken: een foto in lingerie. Zo´n boudoir fotoshoot kun je op de ochtend van je bruiloft laten maken. Het levert prachtige foto´s op waar jullie nog lang plezier van zullen hebben! Vind je het toch een beetje eng? Lees dan deze tips van twee boudoir fotografen even door!

Getting ready boudoir fotografie

Foto via Instagram

Tip voor de getting ready foto´s

Hoe erg wij het ook aanbevelen om twee trouwfotografen in te huren op jullie bruiloft, voor sommige bruidsparen is dit nou eenmaal financieel niet haalbaar. Eén trouwfotograaf is immers al een flinke kostenpost. Wanneer jullie met één trouwfotograaf werken, is het wel extra belangrijk om goed na te denken over het laten maken van de getting ready foto´s. Op dat moment zijn jullie namelijk niet bij elkaar en zal de fotograaf helaas niet op twee plaatsen tegelijk kunnen zijn. Daarom zullen jullie zelf keuzes moeten maken in overleg met jullie trouwfotograaf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *