De trouwceremonie is waarschijnlijk het hoogtepunt van jullie bruiloft. Niet alleen is dit een bijzonder en romantisch moment, de meeste bruidsparen besteden ook veel aandacht aan het decor van deze gebeurtenis. Zo geven backdrops jullie ceremonie bijvoorbeeld een extra bijzondere uitstraling. 

Elkaar het jawoord geven kan tegenwoordig op heel veel plaatsen. Er vinden huwelijken plaats in de kerk, bij de gemeente, in een oude boerderij, een romantisch kasteeltje of zelfs midden in de natuur. Waar jullie ook trouwen, het is altijd leuk om de plek van de ceremonie romantisch aan te kleden. Met een backdrop maak je het geheel extra bijzonder. Zo staan jullie straks voor een prachtig gedecoreerde achtergrond wanneer jullie met elkaar trouwen.

Backdrops voor jullie bruiloft

Er zijn heel wat verschillende soorten backdrops mogelijk. Vaak worden er bloemen gebruikt, maar met papier, lint en andere decoratieve materialen kun je ook veel leuke dingen doen. Zelfs deuren of fietsen kunnen gebruikt worden als achtergrond voor jullie ceremonie. Wij hebben vast een lijstje voor je gemaakt met 15 prachtige backdrops die je als inspiratie kunt gebruiken voor jullie eigen bruiloft backdrop. Stuk voor stuk hebben ze een unieke uitstraling!

Fietsen met bloemen als backdrop

Fotograaf: Vanessa Velez, styling: Soco Alicea via Ruffled Blog

Jullie eigen backdrop maken

Bruiloft backdrops kun je huren, maar je kunt ze ook zelf maken. Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Zo kun je bijvoorbeeld een backdrop maken van houten balken gedecoreerd met stukken stof en een flink aantal bloemen. Hiermee creëer je een romantisch effect. Je kunt het frame van de backdrop zelf maken en vervolgens de bloemist inschakelen voor het decoreren. Op deze manier kan de achtergrond voor jullie ceremonie ook meteen aangepast worden aan jouw bruidsboeket. Dit maakt het extra bijzonder!

Trouwen jullie op een stoere, industriële locatie? Dan hoef je weinig moeite te doen voor een mooie achtergrond. Wanneer de trouwlocatie over een mooie, ruwe muur beschikt, is het eigenlijk al voldoende om lichtjes op te hangen als backdrop. Je kunt hier eventueel nog een boog met bloemen aan toevoegen om het geheel meer romantisch te maken. Zo heb je binnen korte tijd een bijzondere setting voor jullie ceremonie gecreëerd. Een mooie backdrop hoeft immers niet veel geld of moeite te kosten!

Trouwceremonie decoreren

Naast de backdrop is er nog meer wat jullie kunnen doen om de ceremonie te decoreren. Zet een aantal mooie bloemstukken neer of kies speciale stoeldecoratie uit. Je zou dit in dezelfde sfeer kunnen doen als de backdrop. Het is ook een gaaf idee om gebruik te maken van verschillende soorten stoelen. Zet bijvoorbeeld een combinatie van bankjes, stoelen en poefs neer voor de gasten. Dit is extra tof wanneer jullie een vintage thema hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *