Jullie bruiloft is een onvergetelijke dag en daar wil je natuurlijk de beste foto´s van hebben. Jaren later zul je nog kunnen genieten van deze bijzondere trouwfoto´s. De trouwfotograaf kan een trouwalbum voor jullie maken, maar eigenlijk is het nog veel leuker om dit zelf te doen! 

Een goede trouwfotograaf is zeker de investering waard. Van mooie trouwfoto´s zul je immers nog jarenlang plezier hebben. De meeste fotografen bieden ook aan om een trouwalbum te maken met de mooiste foto´s van jullie bruiloft. In plaats hiervan kun je er ook voor kiezen dit zelf te doen. Dit heeft een aantal voordelen:

1. Het bespaart flink wat geld

Een trouwalbum van de trouwfotograaf ziet er misschien prachtig uit, je betaalt hier meestal enkele honderden euro´s voor. Flink wat geld dus! Zelf kun je ook zo´n mooi album maken, maar dan wel voor een veel zachter prijsje. Voor een paar tientjes heb je al een prachtig fotoboek. Je kunt zelf kiezen hoe duur en luxe je het maakt. Ook voor bruiloften met een klein budget is dit dus een prima oplossing.

2. Je bent vrij in de keuze voor de foto´s in jullie trouwalbum

De trouwfotograaf heeft ongetwijfeld een goed gevoel voor het kiezen van de juiste trouwfoto´s, maar het blijft het werk van iemand anders. Wanneer je een eigen trouwalbum maakt, ben je helemaal vrij in de keuze voor de foto´s die je gebruikt. Zo weet je zeker dat al jullie favoriete trouwfoto´s een plekje in het boek krijgen.

Trouwalbum

Fotocredits: Albums Remembered

3. Het is gemakkelijk om meerdere albums bij te bestellen

Sommige trouwfotografen bieden ook de mogelijkheid om ouderalbums te bestellen om als cadeautje aan jullie ouders te geven. Wanneer je echter zelf een trouwalbum maakt, kun je helemaal zelf weten hoeveel albums jullie bijbestellen. Je kunt kiezen of jullie het trouwalbum zelf meerdere keren bestellen of dat jullie een speciaal, kleiner album maken voor jullie ouders of de ceremoniemeester.

Zelf aan de slag

Wil je zelf aan de slag gaan om het perfecte trouwalbum te maken? Begin hier dan snel na de bruiloft mee, zodat alles nog goed in je hoofd zit. Zo kun je de sfeer van jullie trouwdag het best in het album verwerken. Maak een selectie van jullie trouwfoto´s. Kies hierbij voor een mix van formele en spontane foto´s. Vervolgens kun je het trouwalbum vorm gaan geven. Je kunt hiervoor een ouderwets plakboek gebruiken, maar tegenwoordig zijn er ook heel wat bedrijven die een online service aanbieden. Op deze manier heb je al binnen een paar uur een prachtig fotoboek waar jullie nog jaren plezier van zullen hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *