Een bruiloft plannen is een flinke klus. Er zijn tientallen, zo niet honderden dingen waar je aan moet denken. Niet zo gek dus dat de meeste bruidsparen wel wat vergeten op hun grote dag. Maar na het lezen van dit blog zullen jullie deze 5 dingen in ieder geval niet vergeten! 

Bij het plannen van een bruiloft is het altijd handig om gebruik te maken van een checklist. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze inforgraphic of dit ABC voor het plannen van jullie trouwdag? Met zo´n goede voorbereiding kom je een heel eind, maar dan zijn er natuurlijk altijd nog wat dingen die je kunt vergeten. Denk maar eens aan de volgende 5 dingen:

Trouwkaarten meenemen

De trouwkaarten zijn bedoeld om naar de gasten te sturen, maar jullie bewaren er zelf waarschijnlijk ook een aantal. De trouwkaart en een eventuele save the date kun je meenemen naar jullie bruiloft. Op deze manier kan de fotograaf er een mooie foto van maken als herinnering.

Zonsondergang checken

Nog een tip die te maken heeft met het maken van foto´s: check van tevoren even hoe laat de zon ongeveer onder gaat. Het is altijd mooi om vlak voor zonsondergang nog een aantal foto´s te laten maken samen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om te weten hoe laat dit ongeveer zal zijn, zodat jullie hier rekening mee kunnen houden met de planning.

Hapjes en drankjes regelen tijdens het aankleden

Al het eten voor jullie bruiloft is waarschijnlijk tot in de puntjes voorbereid, maar heb je ook gedacht aan hapjes en drankjes tijdens het klaarmaken? Je zult een aantal uur bezig zijn met de make-up, je bruidskapsel en het aantrekken van de jurk. Juist op dit moment van voorbereiding is het belangrijk vast een bodempje in je maag te hebben en voldoende te drinken. Veel bruiden drinken veel te weinig op hun trouwdag omdat ze er te weinig tijd voor hebben. Dit kun je voorkomen door de dag goed te beginnen.

Stuk bruidstaart apart houden

Willen jullie een stuk bruidstaart invriezen? Dan is het belangrijk er op de bruiloft zelf aan te denken dat er een stuk apart gehouden moet worden. Voor je het weet is de hele bruidstaart aangesneden en kunnen jullie niets meer mee naar huis nemen.

En natuurlijk jullie huwelijksnacht niet vergeten!

Is de bruiloft van begin tot einde geregeld? En hebben jullie ook nagedacht over jullie huwelijksnacht? Veel bruidsparen boeken een hotel, maar je moet er wel aan denken dit goed te regelen. Wanneer checken jullie in of laten jullie iemand voor jullie inchecken? Worden jullie tassen vast naar het hotel gebracht? Mogen jullie ´s ochtends lekker lang blijven uitslapen of heb je (nog) geen late check-out geregeld? En heb je al nagedacht over het ontbijt voor de volgende ochtend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *