5 Don´ts bij het besparen op de bruiloft kosten

Het plannen van een bruiloft is niet niks, zeker wanneer jullie proberen om wat geld te besparen. Natuurlijk zijn er onderdelen waar jullie op kunnen bezuinigen, maar er zijn ook veel vergissingen die je hierbij kunt maken. Let er in ieder geval op dat jullie deze 5 don´ts vermijden. 

Er zijn al heel wat bruidsparen die hun eigen bruiloft gepland hebben en geprobeerd hebben op bepaalde onderdelen te besparen. Wij hebben wat veelgemaakte vergissingen voor je verzameld, zodat jullie op deze punten in ieder geval niet de fout in gaan.

1. Het budget tot de laatste cent uitgeven

Eén van de eerste dingen die je samen met jouw verloofde bepaalt, is het budget voor jullie trouwdag. Sommige bruidsparen plannen een echte budget bruiloft, terwijl anderen juist heel wat geld over hebben voor hun trouwdag. Wat het budget precies is, maakt niet zoveel uit. Wat echter wel belangrijk is, is dat jullie ongeveer 10% opzij zetten voor onvoorziene kosten. Als jullie alles tot op de laatste cent uitgeven, zul je achteraf waarschijnlijk spijt krijgen. Heel vaak komen er later opeens kosten bij die jullie vooraf nog niet bedacht hadden.

2. Een vriend of familielid als fotograaf vragen

De trouwfotograaf is een grote kostenpost, dus proberen veel bruidsparen hierop te besparen. Een vriend of familielid voor deze taak vragen, is echter een slecht idee. Niet alleen worden de foto´s vrijwel zeker van minder goede kwaliteit, ook zadel je die vriend of dat familielid op met een zware taak. Hij of zij is immers vooral op jullie bruiloft om te genieten.

3. Gasten laten betalen voor hun consumpties

Een ander duur onderdeel van de bruiloft is het feest. Zeker wanneer gasten onbeperkt drankjes kunnen halen, loopt de rekening soms hoog op. De gasten zelf voor hun drankjes laten betalen, is echter een slecht idee. Het staat niet gastvrij en je laat mensen betalen voor jullie feestje, dat is een beetje gek. In plaats hiervan kunnen jullie beter de gastenlijst wat inkorten of op zoek gaan naar een locatie waar jullie zelf de drank kunnen regelen.

4. Besparen met te veel DIY

DIY is natuurlijk hartstikke leuk en het maakt jullie bruiloft extra bijzonder. Een leuke bijkomstigheid is dat het ook flink wat geld kan besparen. Vergis je echter niet in de hoeveelheid werk die het met zich meebrengt. Zelf een bruidsboeket maken, een eigen bruidstaart bakken, de hapjes voor het feest regelen en de hele decoratie op je nemen? Dit gaat je nooit lukken! Wil je het toch echt allemaal zelf doen? Zorg dan dat je voldoende hulp van familie en vrienden hebt.

5. Rekenen op de cadeaus

Natuurlijk zullen jullie gasten cadeautjes meebrengen voor jullie huwelijk. De kans is ook groot dat daar flink wat geld bij zit, zeker wanneer jullie hier om vragen. Toch kun je van tevoren nooit uitgaan van een bepaald bedrag dat jullie zullen krijgen. Je weet niet wat de gasten zullen geven en je kunt dit geld zeker niet gebruiken voor het bruiloft budget. Wees blij met alles wat jullie krijgen, maar probeer er vooraf niet op te rekenen.

Gelukkig zijn er ook wat manieren waarop je wel geld kunt besparen. Lees bijvoorbeeld deze blogs eens:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *