Pumps met hoge hakken zijn prachtig. Ze vallen lekker op, maken je een stukje langer en verbeteren bovendien je houding. Veel bruiden zouden daarom graag een paar mooie pumps op hun bruiloft dragen. Met deze 5 tips overleef je het dragen van hoge hakken op jullie grote dag zonder problemen! 

Dat pumps met hoge hakken mooi zijn, wil niet zeggen dat ze ook de meest handige trouwschoenen zijn. Het kan immers best lastig zijn om het hier lang op vol te houden. Met deze 5 tips moet het vast gaan lukken:

#1 Kies een hakhoogte die bij je past

Hoe mooi die torenhoge hakken ook lijken, denk eerst even kritisch na of dat wel de juiste trouwschoenen zijn voor jou. Als je niet gewend bent op hoge hakken te lopen, kun je hier beter niet op de bruiloft mee beginnen. Heb je kleine voeten? Dan is een hakhoogte van 8 tot 10 centimeter hoog genoeg. Vrouwen met grotere voeten zouden eventueel voor meer dan 10 centimeter kunnen gaan, zij hebben immers meer voetlengte om over de afstand van de hak te verspreiden.

#2 Loop de pumps eerst goed in

Natuurlijk is het idee van gloednieuwe pumps op jullie bruiloft leuk, maar toch is het belangrijk ze vooraf al een aantal keer aan gehad te hebben. Om te voorkomen dat je blaren krijgt, zul je ze namelijk goed in moeten lopen. Je kunt dit voornamelijk binnen doen, maar vergeet ook niet een rondje door de straat te lopen om te kijken hoe dat gaat.

#3 Bescherm je hakken

Een fotoshoot op het gras of een andere zachte ondergrond? Op hoge hakken zak je voor je het weet weg in de zachte bodem! Koop daarom een paar hakbeschermers waardoor je gemakkelijker kunt blijven staan en je hakken netjes schoon blijven!

#4 Wissel je hoge hakken af met platte schoenen

Denken dat je de hele bruiloft op hoge hakken kunt lopen, is niet zo realistisch. Je voeten zullen snel pijn gaan doen en dat is natuurlijk jammer. Je kunt er dan ook beter voor kiezen je pumps voor de ceremonie of de fotoshoot te bewaren. Tijdens de receptie en het trouwfeest kun je een paar mooie platte schoenen dragen.

#5 Kijk uit voor je trouwjurk

Met hoge hakken moet je extra goed uitkijken dat je niet met je hak in de trouwjurk blijft hangen. Het zou immers jammer zijn als daar een grote scheur in komt te zitten! Laat de achterkant van je trouwjurk daarom zo veel mogelijk optillen, zodat de stof niet kan blijven haken.

Zou jij pumps met hoge hakken als trouwschoenen willen dragen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *