Een gastenboek is leuk als herinnering aan alle gasten die er bij waren op jullie trouwdag. Er zijn heel wat soorten boeken te koop waar de gasten een stukje tekst voor jullie in kunnen schrijven, maar je kunt het ook op een andere manier aanpakken. Wij hebben 7 unieke ideeën voor je verzameld om het gastenboek vorm te geven! 

1. Langspeelplaten

Gek op muziek? Dan is het leuk om een aantal langspeelplaten te kopen bij een tweedehands winkel en hier de namen van de gasten op te laten schrijven. Jullie kunnen de platen inlijsten en vervolgens thuis ergens ophangen.

Gastenboek op langspeelplaten

Fotograaf: Sarah E. Evans Photography via Ruffled Blog

2. Wereldbol

Zijn jullie gek op reizen en hebben jullie misschien voor het (vintage) reizen thema gekozen op jullie bruiloft? Dan kan een wereldbol als gastenboek zeker niet ontbreken!

3. Ansichtkaarten

Nog zo´n leuk idee dat bij het thema reizen past, is het laten beschrijven van verschillende soorten ansichtkaarten. Je zou bijvoorbeeld ansichtkaarten voor de gasten uit kunnen kiezen die de plaatsen of landen afbeelden waar jullie samen op vakantie zijn geweest. Natuurlijk kun je ook aan de gasten vragen of ze zelf een kaartje mee willen nemen naar jullie bruiloft, bijvoorbeeld een kaart die iets over henzelf vertelt.

4. Inkleuren

Bij Something Turquoise kwamen we een gratis printable tegen voor een gastenboek waarbij de gasten zichzelf kunnen inkleuren. Met stiften kunnen ze kleuren wat voor kleren ze droegen op jullie bruiloft en hoe ze er verder uitzagen.

Gastenboek inkleuren

Fotocredits: Jen Carreiro van Something Turquoise

5. Bucket list

Zijn jullie wel in voor een uitdaging? Dan is het leuk om de gasten een bucket list voor jullie op te laten stellen met dingen die jullie samen echt nog moeten doen. Je kunt hier een houten emmertje voor neerzetten die de gasten kunnen vullen met briefjes.

6. Polaroid

Wil je niet alleen de namen onthouden van de gasten die bij jullie bruiloft aanwezig waren, maar ook hoe ze er op dat moment uitzagen? Dan kun je een polaroid camera neerleggen waar de gasten zelf foto´s mee kunnen maken. Vervolgens kunnen ze nog een boodschap voor jullie achterlaten op het witte gedeelte van de polaroid.

7. Fotoboek

Hebben jullie een verlovingsshoot laten maken? Dan kun je deze foto´s samenvoegen in een fotoboek. Laat tussendoor ook voldoende witte vlakken over waar de gasten kunnen schrijven. Zo maak je een combinatie van een foto- en gastenboek!

Fotoboek als gastenboek

Fotocredits: Artifact Uprising

One comment to “7 Ideeën voor een origineel gastenboek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *