7 Redenen voor een horror bruiloft: Zo moet het in ieder geval niet!

Als je aan jullie bruiloft denkt, droom je waarschijnlijk over de mooiste dag uit jullie leven. Het is niet alleen belangrijk dat jullie het zelf naar jullie zin hebben, maar je wilt ook dat jullie gasten van de bruiloft genieten. Bij sommige bruidsparen lijkt dat echter niet helemaal te lukken. Deze 7 redenen kunnen zorgen dat jullie grote dag verandert in een horror bruiloft! 

Een bruiloft organiseren is niet altijd even gemakkelijk. Natuurlijk draait het vooral om jullie als bruidspaar, maar jullie organiseren ook een evenement voor een grote groep mensen. De gasten hebben als het goed is veel voor jullie over en als zij een gezellige dag hebben, zullen jullie dat ook hebben. Zorg daarom goed voor ze en voorkom dat jullie bruiloft een horror bruiloft wordt!

Redenen voor een horror bruiloft

Natuurlijk is het lastig om alle gasten tevreden te houden op jullie bruiloft, maar het is wel slim om er vooraf goed over na te denken hoe je jullie bruiloft leuk houdt voor iedereen. Je moet er toch niet aan denken dat jullie bruiloft straks in dit topic terecht komt! Vermijd daarom deze 7 redenen voor een horror bruiloft:

1. Te weinig eten / drinken voor de gasten

Als er iets vervelend is, dan is het wel een bruiloft waarbij te weinig te eten of te drinken is voor de gasten. Bij aankomst is het wel zo netjes om meteen wat te drinken te regelen, zeker wanneer de gasten van ver moeten komen. En de daggasten zullen tussendoor ook wat te eten willen, een dag lang op een stukje bruidstaart doorbrengen wordt lastig. Als jullie gasten honger of dorst krijgen, zullen ze snel chagrijnig worden en dat komt de sfeer niet ten goede.

2. Eindeloos moeten wachten

Nog zo´n manier om de sfeer goed te verpesten, is door jullie gasten eindeloos te laten wachten. Zeker wanneer jullie op een koude dag trouwen, is het vervelend als de gasten lang buiten moeten staan. Willen jullie er graag even samen tussenuit om wat foto´s te maken? Prima, maar zorg dat de gasten ondertussen rustig kunnen zitten en wat te drinken krijgen!

3. Lang moeten reizen tussen locaties

Vindt jullie bruiloft plaats in het stadhuis van de ene gemeente, de kerk van een andere gemeente en een feestzaal die weer enkele tientallen kilometers verderop ligt? Dan zullen jullie veel tijd kwijt zijn met reizen. Zeker als er een ongeluk op de weg gebeurt of de weersomstandigheden slecht zijn, zal niemand hier vrolijk van worden.

4. Hoge verwachtingen van het bruidspaar

Natuurlijk wil je dat jullie bruiloft prachtig wordt, maar het heeft geen zin om overal hoge eisen aan te stellen. Als je jullie gasten veel verplichtingen oplegt, zoals uitgebreide kledingvoorschriften, dure cadeaus en een bijdrage aan jullie bruiloft in de vorm van een stukje of liedje, zullen ze er waarschijnlijk weinig zin meer in hebben. Het is uiteraard jullie dag, maar dan moet je ook niet gek opkijken als een aantal gasten af zal zeggen.

5. Onprofessionele BABS

Helaas kun je nooit precies weten wat jullie BABS gaat vertellen tijdens de ceremonie, maar het is altijd verstandig om de BABS met veel zorg uit te kiezen. Zo zou je in plaats van een BABS van de gemeente een zelfstandige BABS in kunnen huren. Op deze manier voorkom je tenenkrommende verhalen en versprekingen. Jullie zullen het eerste bruidspaar niet zijn waarbij de namen compleet verkeerd worden uitgesproken.

6. Sfeerloze feestlocatie die niet ingericht is op het aantal gasten

Als je de feestlocatie gaat boeken, zul je goed moeten kijken naar het aantal gasten dat jullie uitnodigen. Komen er maar weinig mensen? Dan is een grote zaal heel ongezellig. Is een deel van de gasten op leeftijd? Zorg dan in ieder geval voor voldoende zitplaatsen. En waar jullie ook trouwen, wat decoratie kan nooit kwaad! Een sfeerloos zaaltje maak je een stuk gezelliger met wat pompoms en ballonnen.

7. Een avond vol stukjes

Misschien is dit wel de grootste ergernis van veel bruiloft gasten: een feestavond die volledig verpest wordt door alle stukjes van andere gasten. Als bruidspaar is al die aandacht misschien leuk, maar bedenk je wel dat een groot deel van de gasten er minder plezier aan beleeft. Jullie kunnen daarom de bruiloft stukjes helemaal voorkomen of aan de ceremoniemeester vragen om goed in de gaten te houden dat er niet te veel komen.

En zo moet het wel!

Schrik niet van deze lijst, de kans is groot dat jullie bruiloft wel fantastisch gaat worden! Bovendien hoeft echt niet alles perfect te verlopen, als de sfeer goed is mag er best zo nu en dan iets fout gaan. Overigens blijft het jullie dag, dus doe vooral waar je je zelf goed bij voelt. Hebben jullie te weinig budget voor een uitgebreide bruiloft? Bezuinig dan niet op de hapjes of drankjes (want jullie gasten moeten toch echt eten en drinken), maar probeer minder mensen uit te nodigen of op andere manieren geld te besparen. Lukt het echt niet binnen jullie budget? Dan is het misschien een idee om nog wat langer door te sparen. Alles beter dan een horror bruiloft waar de gasten het nog lang over zullen hebben (maar niet op een positieve manier)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *