Alcohol op jullie bruiloft: Dit zijn de mogelijkheden

Bij heel wat feestjes is alcohol in overvloed aanwezig, zo ook vaak bij bruiloften. De vraag is of jullie er voor kiezen om de gasten onbeperkt te laten drinken. Schenken jullie alleen licht alcoholische dranken of ook sterke drank? En is het misschien toch niet verstandig om voor een alcoholvrije bruiloft te kiezen? 

Tijdens trouwfeesten wordt er over het algemeen veel gedronken. Van al dat dansen krijgen de gasten immers dorst. Wat ze te drinken krijgen, is een keuze die jullie zullen moeten maken. Of er veel of weinig alcohol beschikbaar is, hangt namelijk helemaal van jullie af. De keuze kun je bijvoorbeeld af laten hangen van jullie budget of eigen voorkeuren.

Open bar met alcohol

Veel bruidsparen kiezen voor een open bar. Ze kopen de drankjes vooraf af of hun gasten kunnen de drankjes op hun rekening bestellen. Dit is erg gastvrij en de gasten zullen het waarderen, maar de rekening kan natuurlijk wel hoog oplopen. Om te bepalen of het gunstig is de drank af te kopen, zul je van tevoren een inschatting moeten maken van het drinkgedrag van jullie gasten. Natuurlijk kun je de gasten ook een bepaald aantal drankjes geven en de rest zelf laten betalen. Dit zal kosten besparen, maar komt wel een stuk minder gastvrij over.

Alcohol op bruiloften

Fotograaf: Julie Nicole via Bridal Guide

Sterke drank op jullie bruiloft

Bij het afnemen van een drankarrangement kun je kiezen voor het schenken van alleen licht alcoholische dranken, maar je kunt ook sterke drank in het arrangement op laten nemen. Uiteraard kost de toevoeging van sterke drank wat meer. Denk hier goed over na. Het is jammer wanneer jullie veel extra moeten betalen terwijl er uiteindelijk nauwelijks sterke drank gedronken wordt. Drinkt slechts een klein deel van jullie gasten graag iets sterkers? Dan kunnen jullie er ook voor kiezen deze drankjes los af te rekenen.

Welkomstdrankje voor de gasten

Naast de drank die jullie tijdens het trouwfeest aanbieden, kan het ook leuk zijn om de gasten te verwelkomen met een bijzonder drankje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een glaasje bubbels of een heerlijke cocktail?

Heeft de trouwlocatie een drankvergunning?

Officiële trouwlocaties zullen ongetwijfeld een vergunning hebben om drank te mogen schenken. Er zijn echter ook feestlocaties waarbij het eigenlijk niet mag. Check dit dus van tevoren even zodat je niet onbedoeld strafbaar bezig bent.

Kopen jullie zelf de drank in voor jullie bruiloft? Dan is het handig om te weten hoeveel alcohol jullie gasten drinken.

Alcoholvrije bruiloft

Echt vaak komt het niet voor, maar er zijn ook stellen die kiezen voor een alcoholvrije bruiloft. Natuurlijk is dit een keuze die jullie zelf mogen maken. Het is jullie feestje, dus jullie bepalen ook wat er te drinken is. Een alcoholvrije bruiloft heeft een aantal voordelen. Over het algemeen drinken mensen minder wanneer ze alleen fris krijgen, hierdoor houd je de kosten laag. Daarnaast zul je geen last hebben van dronken gasten. Heel wat mensen vinden het echter fijn om een glaasje wijn of bier te kunnen drinken wanneer ze op een feestje zijn. Houd er dus wel rekening mee dat misschien niet alle gasten blij zullen zijn als je hier voor kiest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *