Hoeveel alcohol drinken de gasten tijdens het trouwfeest?

Bar op bruiloft

Fotocredits: Brandon Kidd Photography via Found Rentals

Een van de meest gestelde vragen van bruidsparen bij het plannen van hun trouwfeest is wel: Hoeveel zouden onze gasten drinken? Wanneer het feest op een trouwlocatie gegeven wordt, hoef je je niet zo druk te maken over de drankjes. Maar wanneer je het feest zelf organiseert, dan wil je wel weten hoeveel alcohol en frisdrank je moet inslaan! 

Wie wel eens een feestje gegeven heeft, weet hoe lastig het in te schatten is hoeveel drank er in huis gehaald moet worden. Met een bruiloft is het extra belangrijk om genoeg te hebben, want je wilt niet dat je gasten met lege handen komen te staan.

Drank afkopen of per drankje betalen?

Als jullie het trouwfeest op een officiële locatie geven, krijg je meestal de keuze tussen betalen per drankje of de drank afkopen. In het laatste geval hoef je je geen zorgen te maken over onverwacht hoge kosten achteraf, je weet meteen waar je aan toe bent. Als je verwacht dat jouw gasten weinig (alcohol) drinken, dan kan het echter verstandig zijn om per drankje te betalen.

Zelf alcohol en frisdrank inkopen

Er zijn echter ook bruidsparen die niet op een officiële trouwlocatie trouwen, maar zelf iets afhuren of een bruiloft in eigen tuin organiseren. Dit is ontzettend leuk om te doen, maar vergt wel wat organisatietalent. Het zelf inkopen van de alcohol en frisdrank kan flink wat geld besparen, maar is ook best lastig. Want hoeveel moet je precies kopen? Wij kwamen deze handige alcohol calculator tegen van de site Wedding Forward. Zo krijg je een goed idee van wat er ongeveer nodig is.

Alcohol calculator trouwfeest

Fotocredits: Wedding Forward

Slimme tip: Koop de drank bij de slijterij. Vaak kun je hier een deal maken zodat alle ongeopende flessen weer teruggebracht kunnen worden. Op deze manier kun je genoeg inkopen zonder bang te zijn dat je achteraf met een enorme voorraad blijft zitten!

Hebben jullie al een idee hoe jullie de drankjes tijdens jullie trouwfeest gaan regelen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *