Een bruidstaart, maar dan anders… Hmmm, bruidstaarten, daar wil je toch wel ‘lekker’ inspiratie over op doen. Je kunt voor een traditionele bruidstaart gaan, maar een alternatieve bruidstaart is misschien nog wel veel leuker! 

Wisten jullie dat een bruidstaart uit drie lagen bestaat? En volgens traditie wit is, wat staat voor puurheid en maagdelijkheid? Dat de bruidstaart meestal wordt aangesneden en gegeten na het bezoek in het stadhuis/kerk en voor de receptie of het feest? De bruid houdt het mes vast en de bruidegom legt zijn hand over haar hand om haar als het ware te helpen, dit is een teken van verbondenheid. De bruidegom geeft het eerste stukje aan de bruid en vervolgens geeft zij hem een hapje.

Volgens traditie mag de bovenste laag eigenlijk niet worden aangesneden, maar zou een jaar lang in de vriezer bewaard moeten worden. Op het papieren huwelijk (1 jaar) of de doop van het eerste kind wordt de bovenste laag uit de vriezer gehaald. Dit zou het bruidspaar veel geluk brengen. Ook wordt tijdens het eten van de bruidstaart champagne gedronken. En wisten jullie ook dat de bruidstaart traditioneel betaald hoort te worden door de ouders van de bruid?

Alternatieve bruidstaart

Wat willen jullie op jullie bruiloft, een traditionele bruidstaart of toch een alternatieve bruidstaart? Laat je in dit blog inspireren door Sparkle Events met andere leuke, originele en vooral lekkere ideeën! Zit er iets lekkers bij voor jullie stralende dag?

#1 Say cheese

Anders en heel lekker, cheesecake op jullie bruiloft. En het leuke is dat je cheesecake op verschillende manieren kunt presenteren; je kunt er een buffet van maken met warme karamel, hot fudge en rode vruchten. Een andere manier is persoonlijk cakejes, geef elke gast zijn of haar eigen mini cheescake. Makkelijk om te serveren! Jullie kunnen ook kiezen voor een kleinere vorm, namelijk een cheesecake lollipop. Één ding is zeker; SMULLEN gegarandeerd!

#2 Sushi toren

Zijn jullie niet zulke zoetekauwen, maar willen jullie wel iets feestelijks presenteren? Dan is een sushi toren misschien wel wat voor jullie. In plaats van champagne kunnen jullie er voor kiezen om sake te serveren. Anders, niet standaard en zeker origineel!

Sushi Rolls co uk

Fotocredits: Sushi Rolls

#3 Soesjes

Op zoek naar een alternatieve brudistaart, wat vinden jullie van een soesjes bruidstaart? De soesjes pyramide kan worden versierd met karamel, chocolade en (eetbare) bloemen.

#4 Macarons

Ook van macarons kun je een feestelijke alternatieve bruidstaart maken. Het leuke van macarons is dat ze er in heel veel verschillende kleuren zijn.

#5 Cupcakes

Net als bij soesjes en macarons kan er bij cupcakes rekening worden gehouden met gasten die een dieet hebben. Denk bijvoorbeeld aan mensen die suikerziekte hebben of aan glutenvrij voedsel gebonden zijn. De cupcakes kunnen mooie kunstwerkje worden door ze te versieren. Je kunt hierbij denken aan een bepaald thema, kleur of een persoonlijk tintje, bijvoorbeeld met een foto van jullie samen. Als jullie als bruidspaar toch het ‘aansnijd momentje´ willen hebben dan kunnen jullie er voor kiezen om als topping een ‘klein’ bruidstaartje te plaatsen.

BB Cakes

Fotocredits: Baby Cakes

#6 Cakepops

Willen jullie helemaal afstappen van de bruidstaart maar toch iets zoets serveren? Denk dan eens aan cakepops! Vrolijk, mooi en lekker, cake op een stokje. Het is ook nog eens heel gemakkelijk want je hebt geen gedoe met bordjes en vorkjes. Heerlijk toch zo’n cake lolly!

#7 Chocolade fontein

Zijn jullie verslaafd aan chocolade en vinden jullie het leuk om alle gasten te betrekken, dan past een chocolade fontein misschien wel heel goed. Plezier is in ieder geval verzekerd! Niet iedereen houdt van zoet gebak. Met een chocoladefontein kun je kiezen voor zowel zoet als hartig.

Chris and Adrienne Scott via Perfect Wedding Guide

Fotograaf: Chris and Adrienne Scott via Perfect Wedding Guide

8. Zoenen

Een zoen, oftewel een zjoko kuzz, in verschillende smaken verkrijgbaar, zoals kokos, aardbei, kaneel en limoen. Origineel en ook nog op te stapelen zodat je een mooie bruidstoren krijgt om te zoenen!

Andere ideeën voor een alternatieve bruidstaart waar nog aan gedacht kan worden zijn donuts voor een Amerikaanse bruiloft of ijstaart/ ijssandwiches bij een zomerse bruiloft.

Sparkle Events gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *