Bruiden met alternatieven voor sluier

Fotocredits: Zie hieronder

5 Waanzinnig mooie alternatieven voor de traditionele sluier

Een traditionele sluier is stijlvol, maar weinig origineel. Gelukkig zijn er heel wat leuke alternatieven te bedenken. Voeg bijvoorbeeld wat kleur toe of kies voor een bohemian variant. Wij hebben een aantal prachtige alternatieven voor de traditionele sluier voor je op een rijtje gezet! 

Een sluier kan soms de perfecte finishing touch zijn voor je bruidslook. Als je niet zo van traditioneel houdt, zijn er ook een heleboel andere manieren om je trouwoutfit compleet te maken. Wij hebben vast wat leuke ideeën voor je als inspiratie!

Traditionele sluier

Veel bruiden kiezen voor het dragen van een sluier op hun trouwdag. Volgens de traditie draagt de bruid een sluier op het moment dat haar vader haar naar het altaar brengt. Het stukje stof bedekt haar gezicht en mag door de bruidegom opgetild worden zodra het huwelijk is gesloten. Tegenwoordig houden we ons niet meer zo aan deze traditie en is de sluier vooral een mooi accessoire geworden voor bij de trouwjurk. Je kunt hem de hele dag dragen als je wilt, maar de meeste bruiden kiezen er voor om hem alleen tijdens de ceremonie om te doen.

Zou je wel graag een sluier willen, maar hoeft het allemaal niet zo traditioneel? Dan hebben wij 5 leuke alternatieven voor de sluier op jullie trouwdag:

#1. Ombre sluier in een opvallende kleur

Vind je een sluier wel mooi, maar wil je liever wat anders dan de traditionele variant? Dan kun je voor een opvallende sluier gaan met een ombre effect. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige sluier die van boven naar beneden overloopt van wit naar oranje? Of een sluier met een ronde vorm waarbij de kleur in het midden zit? Allebei erg bijzonder!

Oranje ombre sluier

Fotocredits: Etsy

Blauwe ombre sluier

Fotocredits: Etsy

#2. Bloemenslinger in je haren

De bloemenkrans zien we regelmatig voorbij komen, maar een bloemenslinger die door je haren is gevlochten is wel heel origineel. Dit geeft een prachtig, romantisch effect!

Bruid met bloemenslinger

Fotocredits: Refinery 29

#3. Bohemian sluier

Organiseren jullie een bruiloft met een bohemian thema? Dan is deze sluier van gevlochten touw prachtig om te dragen!

Bohemian bruid sluier

Fotograaf: Etsy

#4. Kanten hoofdband

In plaats van een sluier die naar achter valt, kun je ook kiezen voor een mooie kanten sluier die je als hoofdband draagt. Zeker in combinatie met een bloem aan de zijkant geeft dit een prachtig effect!

Kanten hoofdband bruid

Fotocredits: Etsy

#5. Extra kleur toevoegen

Je kunt ook wat kleur toevoegen door voor een sluier in een subtiele kleur te gaan. Deze roze sluier maakt je bruidslook bijvoorbeeld net even anders. Stoer, maar ook romantisch!

Roze sluier

Fotocredits: Etsy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *