Barbecue trouwfeest met lopend buffet

Fotograaf: Azcona Fotografie

Tips, ideeën en kosten voor een barbecue bruiloft

Willen jullie een zomerse bruiloft waarbij de kosten voor het eten niet te erg uit de hand lopen? Een barbecue is een goede oplossing als trouwfeest. Dit is een stuk goedkoper dan een diner en zeker met hoge temperaturen is het heerlijk om op deze manier samen met vrienden en familie buiten te eten. Wij laten je zien hoe je een heerlijke BBQ bruiloft organiseert! 

Tegenwoordig hoeft een bruiloft niet meer zo chic te zijn als vroeger. Steeds meer bruidsparen kiezen dan ook voor een bohemian of festival bruiloft waarbij het vooral draait om veel gezelligheid. In plaats van een chic diner, is het dan ook een leuk idee om te kiezen voor een zomerse barbecue. Een groot voordeel hiervan is dat iedereen zelf kan kiezen wat ze willen eten. Alleen zul je vooraf wel goed over de planning na moeten denken!

Bbq bruiloft organiseren

Als je een barbecue wilt organiseren, zul je veel werk aan de voorbereiding hebben. Je moet tenslotte kunnen inschatten hoeveel er ongeveer gegeten wordt, je moet alle spullen in huis halen en het ook nog klaar laten maken tijdens de bruiloft. Wil je flink wat kosten besparen en gaan jullie voor een echte budget bruiloft? Spreek dan met je vader of oom af dat hij de barbecue beheert tijdens het eten. Liever wat minder stress en toch een geslaagde barbecue? Overweeg dan een cateringbedrijf in te huren. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is en hoef je zelf nergens naar om te kijken.

Niet alleen vlees, maar ook salade en fruit

Er moet natuurlijk genoeg vlees besteld worden, maar naast al dat vette voedsel is een gezonde salade of vers fruit ook ontzettend lekker. Zeker wanneer het een warme dag is, zullen de gasten wel wat verfrissing kunnen gebruiken. Natuurlijk wil je deze hapjes op een leuke manier aan je gasten tonen. Wat dacht je van puntzakken met fruit of watermeloenlolly’s?

Verfrissende drankjes voor jullie barbecue trouwfeest

En bij een zomerse bruiloft hoort natuurlijk ook een lekker verfrissend drankje, zoals homemade lemonade uit glazen kannen. Wanneer je grote kannen neerzet, kunnen de gasten zichzelf bedienen. Dit scheelt weer een hoop werk. Vergeet je drankjes vooral niet goed te koelen! Dit kan bijvoorbeeld door grote bakken met ijsklontjes te vullen.

Wat kost een barbecue voor jullie bruiloft?

Een barbecue is over het algemeen een stuk goedkoper dan wanneer jullie een uitgebreid diner regelen voor alle bruiloft gasten. Toch kunnen de kosten voor een barbecue flink uiteen lopen. Wanneer jullie een groot deel van de organisatie zelf regelen en de inkopen zelf doen, kunnen jullie al barbecueën voor 10 euro per persoon. Als jullie een cateringbedrijf inschakelen, zijn jullie ongeveer 20 tot 40 euro per persoon kwijt, afhankelijk van de opties die jullie kiezen.

Vergeet de decoratie van jullie barbecue trouwfeest niet

Om jullie barbecue helemaal af te maken, is decoratie natuurlijk van groot belang. Hiermee kun je het verschil maken tussen een simpele barbecue en een echte bruiloft barbecue. Zet bijvoorbeeld mooie tafels neer met bloemen en hang pompons of lichtjes in de bomen. Zo creëer je meteen een gezellige sfeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *