Willen jullie een zomerse bruiloft waarbij de kosten voor het eten niet te erg uit de hand lopen? Een barbecue is een goede oplossing. Dit is een stuk goedkoper dan een diner en zeker met hoge temperaturen is het heerlijk om op deze manier samen met vrienden en familie buiten te eten.

Veel mensen houden van barbecue, dus feestelijk is het zeker. Een groot voordeel is ook dat iedereen zelf kan kiezen wat hij wel of niet wil eten. Alles bij elkaar is zo´n barbecue alleen wel een flinke organisatie. Je zult dus goed over de planning na moeten denken.

Barbecue organiseren

Als je een barbecue wilt organiseren, zul je veel werk aan de voorbereiding hebben. Je moet tenslotte kunnen inschatten hoeveel er ongeveer gegeten wordt, je moet alle spullen in huis halen en het ook nog klaar laten maken tijdens de bruiloft. Spreek met je vader of oom af dat hij de barbecue beheert tijdens het eten. Wil je liever wat minder stress en toch een geslaagde barbecue? Overweeg dan een cateringbedrijf in te huren. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is!

Niet alleen vlees, maar ook salade en fruit

Er moet natuurlijk genoeg vlees besteld worden, maar naast al dat vette voedsel is een gezonde salade of vers fruit ook ontzettend lekker. Zeker wanneer het een warme dag is, zullen de gasten wel wat verfrissing kunnen gebruiken. Natuurlijk wil je deze hapjes op een leuke manier aan je gasten tonen. Wat dacht je van puntzakken met fruit of watermeloenlolly’s?

Verfrissende drankjes

En bij een zomerse bruiloft hoort natuurlijk ook een lekker verfrissend drankje, zoals homemade lemonade uit glazen kannen. Wanneer je grote kannen neerzet, kunnen de gasten zichzelf bedienen. Dit scheelt weer een hoop werk. Vergeet je drankjes vooral niet goed te koelen! Dit kan bijvoorbeeld door grote bakken met ijsklontjes te vullen.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *