Als de gasten naar huis zijn, de bruiloft is afgelopen en jullie thuis zitten met een hele stapel cadeaus, is het tijd voor de bedankkaartjes. Natuurlijk kun je iedereen een persoonlijk briefje schrijven, maar zeker als er veel gasten waren, is dit erg tijdrovend.

Je kunt veel tijd besparen door een foto van jullie samen te laten maken waarmee je iedereen in een keer kunt bedanken. Zo hoef je geen individuele bedanktekstjes meer te schrijven (tenzij jullie dat leuk vinden, dan kan dat gewoon op de achterkant natuurlijk), maar heb je toch een persoonlijk bedankje!

Foto op de bruiloft laten maken

Als je slim bent, neem je op je bruiloft vast even de tijd om jullie gasten later te kunnen bedanken. Laat een mooie foto maken van jullie samen waar jullie de woorden thank you of bedankt vasthouden. Dit kan met borden, maar ook een slinger of bijvoorbeeld geschreven op een ballon. Thuis kun je van de foto een kaartje maken en die kaartjes hoef je dan alleen nog maar op de post te doen.

Leuke ideeën voor bedankkaartjes

Er zijn heel wat leuke ideeën te bedenken om jullie bedankkaartjes te maken. Je kunt een foto op de bruiloft laten maken waarbij jullie een bepaalde tekst vasthouden, maar als jullie dit niet gedaan hebben, kun je ook een andere bruiloft foto gebruiken. Kies een leuke foto van jullie samen en plak deze foto op een kaartje. Op het kaartje kun je nog een korte tekst printen. Zo lijkt het net een polaroid!

Overigens hoef je natuurlijk niet per se een foto van jullie samen te sturen. Je kunt ook een mooi ander kaartje uitkiezen! Het kan ook leuk zijn om een groepsfoto te laten maken op jullie bruiloft zelf en deze na afloop naar de gasten te sturen.

Bedankkaartjes als polaroid

Fotocredits: Jen Carreiro via Something Turquoise

Hoe gaan jullie de gasten bedanken? 

One comment to “Bedankkaartjes voor de gasten na afloop van de bruiloft”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *