Beschilderde bruidstaarten

Fotocredits: Zie hieronder

De mooiste beschilderde bruidstaarten als inspiratie

Wanneer jullie elkaar het jawoord hebben gegeven, is het tijd om dit te vieren. En hoe kun je dat beter doen dan met een glas champagne en een overheerlijk stuk bruidstaart? De meeste bruidstaarten zijn wit of hebben een egale kleur, maar beschilderde bruidstaarten behoren ook tot de mogelijkheden!

Bruidstaarten die kleur bevatten, zijn meestal gemaakt van een gekleurd stuk fondant of marsepein. Je kunt echter ook kiezen voor een witte bruidstaart die beschilderd is in verschillende kleuren. Dit geeft een heel bijzonder effect!

Verschillende ideeën voor de beschilderingen

Als het gaat om beschilderde bruidstaarten is er van alles mogelijk. Eigenlijk moet je jullie bruidstaart zien als een groot schildersdoek waar je van kunt maken wat je zelf wilt. Zo is het bijvoorbeeld leuk om iets te laten maken dat bij het thema van jullie bruiloft past. Wij geven vast wat leuke ideeën:

  • Verschillende kleuren in lagen en strepen op de bruidstaart, vooral niet te netjes;
  • Geometrische vormen;
  • Bloemen;
  • Een mooie gekalligrafeerde spreuk of jullie namen en trouwdatum in sierlijke letters.

Zoek vooral eens op internet naar voorbeelden van beschilderde bruidstaarten. Zo kun  je vast wat inspiratie opdoen en ideeën bedenken voor je eigen ontwerp.

Hoe maak je beschilderde bruidstaarten?

Ga je zelf aan de slag met het maken van een bruidstaart? Gebruik dan een mooie witte basis voor deze taart. Deze witte basis kun je vervolgens beschilderen met een klein kwastje en kleurstof. Voor een minder precies effect kun je een grote kwast gebruiken. Het is slim om je ontwerp eerst uit te tekenen zodat je precies weet hoe het eruit moet komen te zien. Is je bruidstaart af? Dan kun je hem nog decoreren met wat verse bloemen of groen. Wanneer je schilderwerk erg opvallend is, heb je in principe geen extra decoratie meer nodig.

Niet zo creatief? Beschilderde bruidstaarten kun je natuurlijk ook gewoon bestellen. Hiervoor kun je zelf een ontwerp maken of aan de leverancier vragen om de schildering te maken. Vraag maar eens wat er allemaal mogelijk is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *