Bezuinigen op jullie bruiloft? Op deze onderdelen kan dat zonder problemen!

Op veel dingen kun je tijdens een bruiloft niet bezuinigen omdat de kwaliteit dan een stuk minder wordt. Wat je beter kunt doen is gewoon een aantal dingen schrappen die toch niemand zal missen. Dit scheelt een hoop geld. Maar wat zijn dan dingen die je gemakkelijk weg kunt laten?

Zijn jullie al flink aan het sparen voor de bruiloft? Heel goed! De gemiddelde bruiloft kost behoorlijk wat geld, maar gelukkig is een budget bruiloft ook mogelijk. Maak gebruik van de volgende tips en je zult heel wat geld kunnen besparen.

Hier kun je op bezuinigen:

  • Programmaboekjes. Waarom heb je eigenlijk programmaboekjes nodig? Mensen zien vanzelf wat er gebeurt en uiteindelijk eindigen al die boekjes toch in de prullenbak. Zonde!
  • Dure etentjes als bedankje. Je wilt je getuigen, bruidsmeisjes of ouders misschien op een etentje trakteren, maar waarom nodig je ze niet gewoon bij jullie thuis uit? Minstens zo gezellig en een stuk goedkoper.
  • Goede champagne voor de toost. (bijna) Niemand proeft het verschil tussen een goedkope prosecco en een veel te dure champagne.
  • Sterke drank. Het is wel zo fijn als jullie gasten kunnen drinken zoveel als ze willen, maar een aanbod van wijn, bier en fris is genoeg. Wanneer je geen sterke drank aanbiedt, scheelt dat veel geld.
  • Bruidstaart. Een grote, dure bruidstaart? Je kunt ook meerdere kleine taarten bestellen of zelf maken. Minstens zo lekker en feestelijk, wel heel wat goedkoper. Je kunt ook kiezen voor cupcakes in plaats van een taart.
  • Save the Dates. Wil je graag een Save the Date versturen? Doe dit dan via de mail, dat scheelt weer postzegels.
  • Gastenbedankjes. Niemand zal ze missen en het scheelt je een heleboel gedoe en geld. Bedankjes zijn zelden echt origineel en daarnaast is het vooral voor het idee, meestal heb je er niet echt veel aan.
Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *