Blauw als themakleur

Fotocredits: zie hieronder

Blauw als themakleur voor jullie bruiloft

Blauw is een kleur die veel mensen mooi vinden. Niet zo gek dus dat deze kleur vaak wordt gebruikt op bruiloften. Zijn jullie nog op zoek naar een themakleur voor jullie grote dag? De kleur blauw is hier zeker voor geschikt!

Ken je de traditie van something old, something new, something borrowed, something blue? Het blauwe voorwerp binnen deze traditie staat voor trouw zijn aan elkaar. Je kunt één enkel blauw onderdeel aan jullie trouwdag toevoegen, maar jullie kunnen deze kleur natuurlijk ook als themakleur kiezen.

Verschillende soorten blauw

Een blauwe kleur kun je in heel wat soorten krijgen. Van ontzettend licht naar heel donker, alles is mogelijk. Jullie kunnen er ook voor kiezen om meerdere tinten blauw met elkaar te combineren. Let er wel op dat alles goed bij elkaar staat.

Bruidstaart blauw

Fotograaf: Long Way Home, taart: Boutique Cake Art via Nouba

Samen met andere kleuren

Natuurlijk is blauw ook goed met andere kleuren te combineren. Zo staan de kleuren wit, geel en groen hier mooi bij. Goud, roze en lavendel passen hier ook goed bij. Kijk even goed wat de verschillen zijn tussen donkere en lichte kleuren.

Hoe ziet een blauwe bruiloft er uit?

De vraag is natuurlijk hoe je jullie themakleur(en) terug gaat laten komen op de bruiloft. Je zou de kleur blauw al kunnen gebruiken voor de uitnodigingen bijvoorbeeld. Het is altijd leuk om onderdelen zoals de bruidstaart, decoratie, de kleding van de bruidegom en accessoires van de bruid hier op aan te laten sluiten. Kleine details zoals blauwe pumps of blauwe sokken kunnen al voor een leuk effect zorgen! Je zou zelfs voor een blauwe trouwjurk kunnen kiezen. Is dat een beetje te heftig voor je? Ombre trouwjurken zijn ook helemaal hip! Hierbij loopt de witte trouwjurk over in een blauwe onderkant.

Blauw trouwpak

Fotograaf: Pat Furey via Ruffled Blog

Blauw bruidsboeket

Fotograaf: Ivy & Gold via Wedding Chicks

Reacties (1)
  1. We hebben nog geen trouwplannen maar ik vind blauw voor een bruiloft zeker een mooie kleur! Leuk om te lezen dat blauw voor trouw aan elkaar zijn staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *