Tijdens het huwelijksdiner is het leuk om de tafels extra stijlvol aan te kleden. Dit doe je door het juiste servies, mooi tafellinnen en natuurlijk een aantal opvallende centerpieces. Deze prachtige bloemen onder water zullen bijvoorbeeld prachtig staan op jullie bruiloft. En het leukste is, met deze DIY maak je ze gemakkelijk zelf!

Centerpieces zijn met name in Amerika erg populair op bruiloften, maar in Nederland zie je ze ook steeds vaker terug. Deze bloemstukken worden gebruikt als decoratie op de tafels tijdens het diner. Je kunt allerlei leuke ideeën bedenken voor de centerpieces, maar deze bloemen onder water zijn wel heel bijzonder. In een paar simpele stappen kun je ze zelf maken voor jullie bruiloft!

Wat heb je nodig voor deze DIY?

  • Mooie (tropische) bloemen, zoals bijvoorbeeld orchideeën
  • Vazen in verschillende formaten (kijk eens rond bij de kringloop of een goedkope winkel zoals IKEA)
  • Steentjes of sierzand
  • Bloemdraad
  • Metalen ringen
Onder water bloemen in vazen

Fotocredits: Jen Causey van Something Turquoise

Centerpieces met bloemen onder water maken

Het maken van deze centerpieces is niet lastig en je kunt dit dan ook gemakkelijk zelf doen voor jullie bruiloft. Je knipt de bloemen op de juiste hoogte af en maakt ze vervolgens met een stuk bloemdraad vast aan een metalen ringetje. Dit ringetje zorgt er voor dat de bloemen netjes onder water blijven en ze niet naar boven komen drijven. Voor grote bloemen zou je meerdere ringen kunnen gebruiken om voor meer gewicht te zorgen. Vervolgens kun je met wat steentje of sierzand de onderkant van de vaas opvullen. Hierdoor werk je de metalen ringen op een mooie manier weg. Vervolgens zet je de bloemen onder water voor een extra bijzonder effect.

Zijn de centerpieces klaar? Dan kun je ze over de tafel verspreiden. Zet steeds een aantal vazen met verschillende formaten bij elkaar en decoreer met wat losse bloemen of steentjes. Dit zorgt voor een prachtig geheel!

Bloemen onder water als centerpieces

Fotocredits: Jen Causey van Something Turquoise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *