Twee bruiden met bloemenslinger

Fotocredits: Zie hieronder

Bloemenslinger als hip alternatief voor het bruidsboeket

Bloemen kunnen eigenlijk niet ontbreken op jullie bruiloft. Ze zorgen voor een gezellige en romantische sfeer. De meeste bruiden gebruiken bloemen niet alleen als decoratie, maar ook voor het bruidsboeket. Wil je eigenlijk wel iets anders en ben je op zoek naar een origineel alternatief voor het traditionele bruidsboeket? De bloemenslinger is hartstikke hip!

We hebben weer een gaaf origineel idee gespot voor jullie bruiloft: de bloemenslinger als alternatief voor het bruidsboeket. Hierbij draagt de bruid de bloemen niet in een boeket maar in een lange slinger. Dit zorgt voor een prachtig effect!

Bloemenslinger als bruidsboeket

Eigenlijk voelt een bloemenslinger meer als een mooi accessoire dan als een bruidsboeket. Bij een bloemenslinger worden bloemen en blaadjes aan een trouw vastgebonden zodat ze mooi onder elkaar komen te hangen. Je kunt hier verschillende soorten bloemen voor uitkiezen, net als bij het bruidsboeket.

Aan de bovenkant van de slinger zit een stuk lint bevestigd zodat je hem vast kunt houden als een soort bruidsboeket. De lengte van een bloemenslinger kan variëren van kort tot helemaal tot de grond. Je hoeft de guirlande overigens niet per se in je handen te houden. Zo kun je hem bijvoorbeeld ook om je armen dragen. Zeker voor de trouwfoto´s kan dit er prachtig uitzien!

Benieuwd hoe de verschillende versies van de bloemenslinger er als bruidsboeket uit kunnen zien? Wij hebben vast wat mooie voorbeelden voor je verzameld:

Bruid met bloemenslinger om haar armen

Fotograaf: Rebecca Hollis Photography bloemist: Greenwood Events via Martha Stewart Weddings

Gekleurde bloemen of alleen maar groen?

Ben je niet zo van de felle kleurtjes? Dan kan het mooi zijn om een groene slinger samen te stellen met verschillende soorten bladeren. Je kunt het groen eventueel combineren met simpele witte bloemen die voor een mooie, rustige uitstraling zorgen. Ook deze slinger kun je om je armen dragen of naar beneden laten vallen.

Zo regel je zelf ook een bloemenslinger

Wanneer je een beetje creatief bent, zou je kunnen proberen zelf een bloemenslinger te maken. Je kunt hiervoor gebruik maken van kunstbloemen zodat je al ver voor de bruiloft kunt beginnen. Toch geven echte bloemen uiteindelijk het mooiste resultaat. Ga daarom eens langs bij jullie bloemist om te vragen naar de mogelijkheden. Laat wat foto´s zien van bloemenslingers die je mooi vindt en denk vast na over de bloemen die je graag zou willen gebruiken. Je kunt je bloemenslinger op dezelfde manier bestellen als het bruidsboeket. Je bloemist kan de slinger dan vers leveren op de ochtend van jullie bruiloft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *