Boudoir is een bijzondere manier van fotografie waarbij er romantische en verleidelijke foto´s worden gemaakt. Een prachtig cadeau voor jouw aanstaande, maar natuurlijk ook voor jezelf! Alleen hoe zorg je voor de perfecte bridal boudoir fotoshoot? Wij hebben twee getalenteerde fotografen om hun beste tips gevraagd! 

Een bridal boudoir shoot kun je in de weken voor jullie bruiloft laten maken. Het is misschien even spannend, maar het resultaat is verbluffend. Niet alleen is deze fotoshoot een bijzondere verrassing voor je aanstaande (bijvoorbeeld op de ochtend van jullie bruiloft), maar het is ook een cadeautje voor jezelf.

Om je optimaal voor te kunnen bereiden, hebben wij twee boudoir fotografen benaderd met de vraag of zij nog wat goede tips hebben. Sanne Popijus van Sanne Popijus Fotografie en Tamara Uittenboogaard van Blik en Bloos Fotografie geven je alle ins en outs.

De juiste lingerie

Bij boudoir fotografie speelt je lingerie natuurlijk een grote rol. Sanne: “De juiste lingerie is heel belangrijk. Overleg van tevoren even met de fotograaf over je lingeriekeuze. Voor het beste resultaat is het essentieel dat je lingerie perfect zit. Wist je dat heel veel vrouwen de verkeerde maat bh dragen? Laat je maten nog eens checken bij de betere lingeriewinkel. Slips, strings en hold up kousen kun je beter iets te ruim kopen dan te klein, op deze manier voorkom je dat ze in je heup snijden.”

Ook Tamara onderstreept het belang van goede lingerie: “Trek lingerie aan waarin je jezelf mooi en sexy voelt, maar ook comfortabel. Zodra je jezelf niet op je gemak voelt in een bepaald setje, zul je dat op de foto’s toch terug zien.”

Visagie

Volgens Sanne zijn ook mooi verzorgde nagels, professionele haarstyling en visagie onmisbaar voor een supermooi resultaat. Tamara sluit hierbij aan: “Vergeet niet om de uitgroei in je haren bij te laten werken en met verzorgde nagels, wenkbrauwen en bikinilijn naar de shoot te komen. Je wilt er natuurlijk helemaal op en top uit zien, dus is het verstandig om voorafgaand aan de fotoshoot een bezoekje aan de kapper en de schoonheidsspecialist te brengen.”

Accessoires voor bij de shoot

Tamara raadt aan om ook accessoires mee te nemen voor het maken van de foto´s. Denk bijvoorbeeld aan die mooie killer heels die nog in je kast liggen of jouw verlovingsring die je van je aanstaande hebt gekregen. Maar ook jarretels, kousen, een lange ketting, oorbellen, je sluier en/of een hairpiece zijn erg leuk om aan je outfit toe te voegen.

Het is ook een goed idee om een kledingstuk of voorwerp van je aanstaande mee te nemen. Tamara: “Dit is super leuk om jouw fotoshoot helemaal persoonlijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan het witte overhemd van je aanstaande, zijn voetbaltenue of zijn elektrische gitaar. Dit kun je tijdens de shoot als ‘prop’ gebruiken en zo kun je ervoor zorgen dat de fotoshoot ook persoonlijke details bevat.”

De locatie

Check ook altijd de locatie van de shoot. “Sommige fotografen hebben een eigen studio waar je gebruik van kunt maken, soms moet je zelf een locatie zoals een hotelkamer huren waar je de shoot wilt laten plaatsvinden. Daarom is het handig om vooraf te bedenken wat voor uitstraling je jouw boudoir fotoshoot wilt geven, zodat je daarop in kunt spelen bij het kiezen van jouw fotograaf,” aldus Tamara.

Support tijdens je boudoir fotoshoot

Vind je het ondanks al deze tips nog steeds spannend om een boudoir fotoshoot te doen? Ook hier heeft Sanne nog een goede tip voor: “Als je het erg spannend vindt, kun je altijd een vriendin meenemen voor mental support”.

Benieuwd naar voorbeelden van mooie foto´s? In dit blog hebben we 10 bridal boudoir foto´s op een rijtje gezet die elke bruidegom sprakeloos maken!

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *