Veel bruiden dragen een kousenband om hun been tijdens de bruiloft. Deze band is er niet om er voor te zorgen dat je panty niet afzakt of omdat het zo leuk staat op de trouwfoto´s, er zit namelijk een eeuwenoude aan traditie verbonden. 

Het gooien van het bruidsboeket naar de vrijgezellen dames kennen we natuurlijk allemaal wel. Eigenlijk is het uittrekken van de kousenband en deze naar de vrijgezellen gooien net zoiets, alleen wordt hij dan niet naar de vrouwen gegooid, maar naar de mannen. Dit zou de vrijgezel die de kousenband vangt geluk brengen in zijn eigen liefdesleven.

Kousenband vangen

Het uittrekken van de kousenband gaat niet zo gemakkelijk als je misschien zou denken, want de bruidegom moet dit met zijn tanden doen. Ja echt! Als de bruidegom dan eindelijk de kousenband van zijn vrouw te pakken heeft, gooit hij hem over zijn schouder naar de vrijgezellen. De grote vraag is natuurlijk wie de kousenband vangt. Dit heeft namelijk, net als het vangen van het bruidsboeket, een bijzondere betekenis. Het zou je geluk moeten brengen in de liefde en wellicht ben jij de volgende die in het huwelijksbootje stapt als je de kousenband hebt weten te vangen.

Something blue

Een kousenband kun je in allerlei kleuren krijgen, maar meestal wordt gekozen voor de kleur wit of blauw. Wit is logisch, tenslotte past dat mooi bij de kleur van de jurk, maar waarom zou je kiezen voor blauw? Volgens een ander oud bijgeloof zou het geluk brengen wanneer de bruid iets in het blauw draagt. Something blue is alleen niet altijd goed te combineren met je jurk en de themakleuren van je bruiloft, dus daarom wordt vaak gekozen voor een blauwe kousenband. Die zie je tenslotte toch niet!

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *