Bruidsboeketten hoeven niet meer zo netjes en strak te zijn. Kozen veel bruidjes vroeger nog voor een biedermeier van rozen, tegenwoordig is er heel wat meer variatie op het gebied van bruidsboeketten. Alles mag en kan, ook een boeket van wilde bloemen. 

Ben je niet zo van de strakke, chique bruiloften, maar mag alles wel wat losser en persoonlijker? Dan hoef je waarschijnlijk ook geen keurig, netjes bruidsboeket. Misschien is een boeket van wilde bloemen dan iets voor jou.

Bohemian bruiloft

Trouwen jullie buiten in de natuur of in de eigen achertuin? Of hebben jullie een bruiloft met een bohemian tintje? Een bruidsboeket van wilde bloemen past hier erg goed bij. Zo´n veldboeket is namelijk veel natuurlijker dan wanneer jullie bloemist een perfect bruidsboeket voor je in elkaar zet. Je maakt alleen gebruik van bloemen uit het seizoen en je bent ook nog eens goed bezig voor het milieu. De bloemen die je gebruikt hebben immers geen lange reis afgelegd voor ze in jouw bruidsboeket belanden.

Je eigen veldboeket plukken

Er zijn ook heel wat pluktuinen te vinden waar het mogelijk is om je eigen veldboeket bij elkaar te plukken. Google maar eens naar een locatie bij jou in de buurt. Heb je zelf een tuin met veel mooie bloemen? Hier zou je natuurlijk ook zelf een veldboeket van kunnen maken. Zo kun je veel kosten besparen op het bruidsboeket.

Wilde bloemen als decoratie

Natuurlijk kun je ook goed decoreren met wilde bloemen. Zet bijvoorbeeld mini veldboeketjes neer in simpele vaasjes die je maakt van lege glazen potjes. Je kunt ze ook gebruiken om de stoelen voor de gasten tijdens de trouwceremonie te decoreren. Hang hiervoor vaasjes met een beetje water en een aantal mooie wilde bloemen aan de stoelen die langs het middenpad staan.

Wat vind jij van het bruidsboeket met wilde bloemen?

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *