Traditioneel wordt het bruidsboeket door de bruidegom aan de bruid gegeven. Vroeger betekende dit dat de bruidegom het boeket betaalde en het dus ook uit mocht kiezen. Tegenwoordig wordt er nog steeds wel eens vastgehouden aan deze traditie, maar dan op een moderne manier. Zo kun je jouw bruidegom bijvoorbeeld helpen bij het bruidsboeket uitzoeken.

Over het algemeen is het de bruid die de meeste touwtjes in handen heeft tijdens de voorbereidingen van de bruiloft. Toch heeft de bruidegom ook een aantal taken voor de bruiloft. Het kan echter best lastig zijn om de keuze voor het bruidsboeket aan de bruidegom over te laten. Wil je deze traditie toch in ere houden? Op de volgende manieren kun je jouw wensen uit laten komen en je bruidegom wat hulp bieden bij het bruidsboeket uitzoeken.

Verzamel foto´s van bruidsboeketten

Maak een verzameling van bruidsboeketten die jij mooi vindt. Je kunt hier bijvoorbeeld een Pinterest bord voor aanmaken en dit aan je aanstaande laten zien. Op deze manier weet hij wat jouw smaak ongeveer is. Waarschijnlijk vindt hij het alleen maar prettig om een aantal richtlijnen te hebben. Dit maakt het bruidsboeket uitzoeken iets makkelijker voor hem.

Kies een aantal soorten bloemen

Je kunt ook de namen van een aantal bloemen noemen die je mooi vindt, zodat de bloemist daar rekening mee kan houden. En zijn er bloemen die je absoluut niet in je bruidsboeket wilt hebben? Dit kun je natuurlijk ook vast tegen je husband to be zeggen.

Geef een stukje bruidsjurk mee

Zeker wanneer het om een wit bruidsboeket gaat, is het erg belangrijk dat de kleur goed past bij jouw bruidsjurk. Daarom is het slim om een stukje stof van je jurk in een gesloten envelop mee te geven. Heb je geen stukje van de stof? Dan kun je ook kiezen voor een foto van (jou in) je bruidsjurk. De bruidegom geeft de envelop aan de bloemist en krijgt dus zelf niets te zien!

Bruidsboeket uitzoeken

Fotograaf: Caroline Frost, Bloemen: BRRCH via Green Wedding Shoes

Ga samen een bruidsboeket uitzoeken

Wil je toch echt zelf de touwtjes in handen houden? Dan kun je er ook voor kiezen om samen langs te gaan bij de bloemist zodat jij je wensen door kunt geven. Jouw bruidegom kan het boeket dan op komen halen op de grote dag zodat het toch nog een beetje een verrassing is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *