Bruid met bruidsboeket van vilten bloemen

Fotograaf: Jen Carreiro van Something Turquoise

Gaaf idee voor jullie bruiloft: Bruidsboeket van vilten bloemen

Er zijn heel wat alternatieven te bedenken voor het traditionele bruidsboeket. In plaats van echte bloemen kun je bijvoorbeeld ook een papieren variant gebruiken of voor een boeket gaan die gemaakt is van verschillende soorten knopen. Een bruidsboeket gemaakt van vilten bloemen is ook een erg gaaf idee!

Niet alle bruiden willen graag een bruidsboeket van echte bloemen. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Misschien ben je allergisch voor bloemen, wil je graag een origineler alternatief of vind je de kosten te hoog. In dat geval is een bruidsboeket van vilten bloemen een goed idee!

Vilten bloemen in jouw bruidsboeket

Vilten bloemen hebben heel wat voordelen ten opzichte van echte bloemen. Niet alleen ziet een vilten boeket er prachtig uit en is het heel origineel, ook kun je dit boeket nog jarenlang als herinnering aan jullie bruiloft bewaren. Als je zelf een beetje creatief bent, kan dit bovendien een stuk goedkoper zijn dan een traditioneel bruidsboeket.

Bruid met bruidsboeket met vilten bloemen

Fotograaf: Jen Carreiro van Something Turquoise

Zo maak je je eigen bruidsboeket

Je kunt vilten bloemen in de winkel kopen of online bestellen, maar het is natuurlijk veel leuker om ze zelf te maken. Bovendien kun je zo precies de kleuren gebruiken die bij jullie bruiloft passen. Wil jij je eigen bruidsboeket van vilt maken? Zorg dat dat je in ieder geval de volgende materialen in huis hebt:

  • Verschillende kleuren vilt
  • Bloemendraad
  • Een tang om het draad te knippen
  • Lijmpistool
  • Lint

Als je alle materialen hebt klaargelegd, is het tijd om aan de vilten bloemen te beginnen. Jen Carreiro laat op Something Turquoise zien (even een paar blogs naar beneden scrollen) hoe je verschillende soorten bloemen van vilt maakt.

Toegegeven, het is geen gemakkelijke klus en je zult best een paar uur zoet zijn. Als je het leuk vindt om creatief bezig te zijn, is dat echter geen enkel probleem! Bovendien is het alle moeite waard, want je zult lang plezier kunnen hebben van dit boeket.

Zijn alle bloemen af? Dan is het tijd om ze te schikken zodat het een prachtig bruidsboeket wordt. Voeg steeds een aantal bloemen samen en bindt ze stevig vast met het draad. Hier omheen blijf je bloemen toevoegen en steeds weer vastzetten. Zo wordt het vanzelf een prachtig bruidsboeket. Je maakt het boeket helemaal af met een mooi stuk lint rond de stelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *