Bruidslingerie: 5 Redenen waarom je dit écht nodig hebt

Waarschijnlijk besteed je uitgebreid de tijd aan het zoeken van de perfecte trouwjurk, maar heb je ook al nagedacht over de bruidslingerie? Het lijkt een onbelangrijk onderdeel (niemand krijgt het te zien, toch?), maar goede lingerie is juist essentieel. Wij geven je 5 redenen waarom je écht speciale bruidslingerie nodig hebt. 

Je zou misschien zeggen dat je net zo goed een wit setje bij de plaatselijke lingeriewinkel kan kopen, maar trouwlingerie is echt wezenlijk anders. Het is dus zeker aan te raden om hier in te investeren. Waarom? Dit zijn vast 5 goede redenen!

#1. Bruidslingerie heeft een functie

Bruidslingerie is er echt niet alleen maar voor de sier, het heeft namelijk een belangrijke functie. Een trouwjurk kan best zwaar zijn en je lichaam heeft hier dan ook goede ondersteuning bij nodig. Een torselet zorgt voor deze ondersteuning waardoor je rug minder belast wordt. Bovendien blijft alles hierdoor keurig op z´n plek zitten. Goede bruidslingerie zorgt er namelijk voor dat je lichaam goed bedekt blijft, ook als je ´s avonds flink aan het feesten gaat. Daarnaast is het belangrijk dat de lingerie die je onder je trouwjurk draagt een corrigerende functie heeft en onzichtbaar is. Eigenlijk hoort niemand door te hebben dat je de lingerie draagt, inclusief jijzelf. Dat betekent dat je geen last mag hebben van bandjes of randjes en dat je nog normaal moet kunnen ademen.

#2. Je ondergoed moet perfect aansluiten op je trouwjurk

Bruidslingerie kun je het beste tegelijk met je trouwjurk aanschaffen. Als het goed is, is de lingerie namelijk perfect afgesteld op de trouwjurk die je draagt. Kies je voor een trouwjurk met een lage rug? Dan kun je daar geen normale bh onder dragen. In dat geval kun je kiezen voor een torselet die speciaal voor dit soort trouwjurken is gemaakt. Zit de stof van de trouwjurk echt heel laag? Dan zou je gebruik kunnen maken van een plak bh of speciale tape voor je borsten. Wanneer je een goed figuur hebt, kan dat prima! Ben je toch wat onzeker over je figuur? Kies dan voor een trouwjurk waar je een goed torselet onder kan dragen. Dit is ook fijn wanneer je voor een strapless variant gaat. Een torselet zorgt namelijk voor de juiste ondersteuning. Heb je grote borsten? Ga dan op zoek naar een goede bh die je borsten volledig omsluit. Zo zitten ze stevig vast en kan er niets gebeuren!

Niet alleen je bh is belangrijk, ook het slipje dat je draagt moet met zorg uitgekozen worden. Wanneer je trouwjurk strak om je billen zit, is het handig om een string te dragen. Het zou immers jammer zijn wanneer je de randen van je onderbroek door de stof heen ziet. Draag je juist een trouwjurk met een wat lossere stof? Dan is het slim om je billen wat beter te bedekken. Hiermee voorkom je gênante situaties wanneer je door wat enthousiaste gasten de lucht in wordt getild!

#3. Het is een mooie verrassing voor je man tijdens de huwelijksnacht

De huwelijksnacht klinkt heel mooi en romantisch, maar in de praktijk gebeurt er vaak weinig spannends. Veel bruidsparen zijn namelijk veel te moe na deze prachtige, maar ook uitputtende dag. Lijkt het je toch wel wat om voor een nacht vol romantiek te gaan? Dan hoort daar zeker een mooi lingerie setje bij. Je kunt natuurlijk een speciaal setje aanschaffen voor de huwelijksnacht, maar het is nog leuker wanneer je kersverse echtgenoot je helpt met het uittrekken van de trouwjurk en er meteen een mooie verrassing onder vandaan komt. Veel bruidslingerie is daarom niet alleen functioneel, maar ziet er ook nog eens prachtig uit! Kies bijvoorbeeld voor een paar kousen met jarretels in plaats van een panty onder je trouwjurk. Niet alleen is dit enorm sexy, ook is het heel praktisch. Wanneer je moet plassen (wat sowieso al een hele kunst is met een trouwjurk aan) hoef je ze namelijk niet naar beneden te doen!

#4. Je kunt een prachtige bridal boudoir fotoshoot inplannen

Heb je wel eens van een bridal boudoir fotoshoot gehoord? Dit is een shoot waarbij jij als bruid in je bruidslingerie op de foto gaat. Super spannend, maar wat levert het prachtige plaatjes op! Zeker wanneer je een luxe setje trouwlingerie hebt uitgekozen, is het de moeite waard om deze foto´s te laten maken. Je kunt dit op de ochtend van de bruiloft zelf doen of een paar weken van tevoren. De foto´s zijn een prachtig cadeau voor jezelf en een leuke verrassing voor je man. Lijkt het je toch een beetje spannend? Lees dan zeker dit blog even: De perfecte bridal boudoir fotoshoot: Tips van fotografen

#5. Lingerie leent zich uitstekend voor tradities

En tot slot nog een laatste reden om voor speciale trouwlingerie te kiezen: het leent zich uitstekend voor tradities. Wat dacht je bijvoorbeeld van het gooien van de kousenband? Hierbij gooit de bruidegom de kousenband van zijn bruid naar de vrijgezelle mannen op de bruiloft. Dit kun je vergelijken met het gooien van het bruidsboeket naar de vrijgezelle vrouwen. Een andere traditie is something old, something new, something borrowed, something blue. Volgens deze traditie moet de bruid iets ouds en iets nieuws dragen (dit staat symbool voor haar oude en haar nieuwe leven), iets wat ze geleend heeft (symbool voor de vrienden en familie om jullie heen) en iets wat blauw is (dit staat voor trouw en zuiverheid). Het is niet altijd even gemakkelijk om iets blauws in je outfit te verwerken. Daarom kiezen veel bruiden voor een blauw detail in hun bruidslingerie, zoals een blauwe kousenband. Een leuke manier om deze bruiloft tradities in stand te houden!

Dit artikel is geschreven met input van Wedding Wonderland. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.