Kaartenbox bruiloft

Fotograaf: PMA Photography

Tips & ideeën voor jullie bruiloft cadeaulijst

Natuurlijk is het altijd leuk om als bruidspaar mooie cadeaus te ontvangen voor jullie trouwdag. Maar drie verschillende serviezen en een kunstwerk dat totaal niet jullie stijl is, daar zit je vast niet op te wachten. Hoe lief de gasten het ook bedoelen, uiteindelijk is het veel fijner om cadeaus te krijgen waar jullie écht blij van worden. Daarom is het slim om een cadeaulijst op te stellen voor jullie bruiloft. Ook voor de gasten is dit erg handig! 

De gasten willen jullie waarschijnlijk graag verrassen met een leuk cadeau, maar het kan soms lastig zijn om in te schatten wat het bruidspaar zou willen hebben. Je kunt er daarom voor kiezen om speciaal voor jullie bruiloft een cadeaulijst aan te maken. Hierop kunnen de gasten zien wat jullie wensen zijn en voorkom je bovendien dat je cadeaus dubbel krijgt. Wel zo handig!

Een online bruiloft cadeaulijst aanmaken

Bij een verlanglijstje denk je misschien nog aan de papieren lijstjes die je vroeger als kind maakte, maar gelukkig kan dat tegenwoordig ook een stuk handiger. Er zijn namelijk heel wat websites waar je een online cadeaulijst aan kunt maken voor jullie bruiloft. De ceremoniemeester kan jullie digitale verlanglijstje doorsturen naar de gasten. Vervolgens kunnen zij jullie wensen bekijken en meteen het cadeau wegstrepen dat ze voor jullie willen kopen. Zo voorkom je dat meerdere mensen met hetzelfde cadeau aan komen zetten.

Vind je het een beetje ongemakkelijk om je gasten om huwelijkscadeaus te vragen? Je mag natuurlijk zelf kiezen wat je doet, maar over het algemeen vinden de gasten het alleen maar fijn om wat hulp te krijgen bij het uitzoeken van een cadeau. Het is immers veel leuker om een cadeau te geven waar het bruidspaar écht blij van wordt.

Leuke bruiloft cadeaus als voorbeeld voor je cadeaulijst

Heb je een online cadeaulijst aangemaakt voor jullie bruiloft? Dan is het tijd om hem te gaan vullen met cadeaus die jullie graag willen hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende ideeën?

 • Een complete uitzet is waarschijnlijk niet nodig, maar accessoires voor in huis zijn altijd leuk om te hebben. Kies bijvoorbeeld een mooie klok uit of ga op zoek naar een fijn dekentje voor op de bank waar jullie romantisch samen onder weg kunnen kruipen. Ook van een mooi servies zullen jullie nog lang plezier hebben.
 • Liever iets voor in de tuin? Ga dan op zoek naar een mooie hangmat of kies een bijzondere plant of boom uit. Dit heeft een extra symbolische betekenis, omdat een plant of boompje met jullie huwelijk mee zal groeien.
 • Na de bruiloft willen jullie natuurlijk optimaal genieten van de wittebroodsweken. Vraag daarom een uitje voor jullie samen cadeau zoals een bon voor een restaurant, theatervoorstelling of een hotelovernachting.
 • Gaan jullie na de bruiloft op huwelijksreis? Vraag dan spullen die je kunt gebruiken voor jullie reis. Denk bijvoorbeeld aan een reisgids, een fijne koffer of een camera waar jullie mooie foto’s mee kunnen maken.
 • Jullie zullen waarschijnlijk heel wat mooie foto’s hebben na de bruiloft. Het is daarom leuk om een chique lijst cadeau te vragen waarin je jullie favoriete trouwfoto op kunt hangen. Je kunt ook een bon vragen waarmee jullie een foto op canvas of ander materiaal kunnen laten afdrukken.

Tips voor jullie verlanglijst

Ben je in je hoofd al begonnen met het opstellen van jullie eigen verlanglijstje voor de bruiloft? Dan hebben we nog wat handige tips voor je:

 • Zorg dat er altijd cadeaus in verschillende prijsklassen op jullie lijstje staan. Je kunt ook zeker om wat duurdere cadeaus vragen. Het kan namelijk zijn dat sommige gasten een groepscadeau willen kopen waardoor ze wat meer geld te besteden hebben. Kies daarnaast ook voor wat goedkope cadeaus op de lijst. Niet iedereen heeft het even breed en een bruiloft kan ook voor de gasten flink in de kosten lopen. Zo ben je als daggast al snel 300 euro kwijt voor de gehele bruiloft, flink wat geld!
 • Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken voor de cadeaus die je op je lijst zet? Neem dan even een kijkje bij de shoppingboards van Hatsa waarbij je cadeaus kunt vinden in verschillende categorieën.
 • Bedenk alleen welke cadeaus jullie graag willen hebben en laat de cadeaulijst verder aan jullie ceremoniemeester over. Hij of zij kan dit het beste met de gasten communiceren. Bovendien komen jullie dan ook niet in de verleiding om stiekem vast te kijken welke cadeaus al zijn afgestreept.

Geld vragen als huwelijkscadeau

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie eigenlijk liever geld zouden willen krijgen als huwelijkscadeau. In dat geval is het wel leuk om vast een doel te bedenken voor dit geld, zodat de gasten weten waar ze aan meebetalen. Willen jullie het huis bijvoorbeeld opknappen of zijn jullie aan het sparen voor een nieuwe auto? Laat dit dan van tevoren even weten. Een ander leuk idee is om de gasten mee te laten betalen aan jullie huwelijksreis. Je zou zelfs stukjes van de huwelijksreis cadeau kunnen vragen. Deel de huwelijksreis op in losse onderdelen, bijvoorbeeld een hotelovernachting, etentje of een lekkere cocktail, en vraag de gasten of ze een bepaald onderdeel willen betalen. Dit maakt jullie huwelijksreis extra bijzonder!

Reacties (2)
 1. Hi! Hebben jullie tips voor een tool waarbij je een digitale kadolijst kan maken zodat mensen een geldbedrag aan bijvoorbeeld stukjes van je huwelijksreis, een kunstwerk of huishoudelijke apparaten kan vragen? Zodat men zelf ook het geld bedrag kan bepalen en kan kiezen waaraan ze dus mee willen doen?

  • Hi Jenny,

   Heb je wellicht iets aan dit artikel? De winactie loopt inmiddels niet meer, maar je kunt de informatie nog wel gebruiken! Verder vind ik het maken van een bruiloft website altijd erg handig. Hier kun je een cadeaulijst voor jullie gasten op plaatsen, maar bijvoorbeeld ook informatie over jullie bruiloft toevoegen of achteraf foto’s delen met de gasten.
   Succes!

   Groeten,

   Maike
   Bruiloftinspiratie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *