Bruidspaar moet lachen om bruiloft stukjes

Fotograaf: Mon et Mine

Bruiloft stukjes: Vreselijk of fantastisch?

Bruiloft stukjes, de een vindt het fantastisch, de ander moet er niet aan denken. Toch is het wel belangrijk om het hier samen even over te hebben voor jullie trouwdag. Want als jullie weten wat jullie willen, kunnen jullie dit ook met de gasten communiceren.

Jullie trouwdag heeft waarschijnlijk een vol programma. Je hebt natuurlijk de vaste onderdelen zoals de fotoshoot, de ceremonie, de receptie, het diner en het trouwfeest, maar daarnaast is het ook fijn als er wat ruimte is voor spontaniteit. Soms komen tussendoor bijvoorbeeld een aantal bruiloft stukjes aan bod die de gasten voor het bruidspaar hebben voorbereid. Dat kan heel leuk zijn, maar er zijn ook genoeg bruidsparen en gasten die hier absoluut niet op zitten te wachten. Wat zijn redenen om  wel of niet voor bruiloft stukjes te kiezen?

Geen bruiloft stukjes

Er zijn heel wat bruidsparen die niet zo zitten te wachten op een avond vol goedbedoelde, maar vaak tenenkrommende bruiloft stukjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van het ó zo originele ABC´tje of een nieuwe tekst op een bestaand lied dat vervolgens knetter vals gezongen wordt. Dit kan heel leuk zijn en het is natuurlijk ontzettend lief bedoeld, maar wanneer jullie hier niet van houden, kun je dit beter vooraf vast laten weten. Het kan natuurlijk ook zijn dat jullie gewoon geen ruimte hebben in het programma voor deze bruiloft stukjes of het niet prettig vinden wanneer de feestavond steeds onderbroken wordt. Geef ook deze dingen door aan de ceremoniemeester zodat er niet onverwacht toch nog een stukje tussendoor komt.

Wel bruiloft stukjes

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie het juist wel leuk vinden. Sommige mensen weten hele creatieve dingen te verzinnen en het kan erg leuk zijn voor jullie als bruidspaar om hier naar te kijken. Bovendien kan het een leuke manier zijn voor de gasten om jullie en elkaar nóg beter te leren kennen.

Als jullie inderdaad bruiloft stukjes willen op jullie trouwdag dan zullen jullie met de ceremoniemeester moeten bespreken hoe jullie dit vorm gaan geven. Want als er mensen zijn die een stukje willen doen, wanneer gaat dat dan gebeuren? Tijdens het diner? Of tijdens het feest? Houd er rekening mee dat het voor jullie als bruidspaar misschien heel leuk is, maar dat andere gasten zich snel gaan vervelen wanneer er te veel stukjes komen. Het is jammer als een groot deel van het feest stil ligt omdat er zo veel stukjes tussendoor komen. Als ceremoniemeester is het dus belangrijk om handige momenten in te plannen en goed in de gaten te houden of er niet te veel mensen zijn die iets willen doen.

Afspraken maken

Het belangrijkste is dat iedereen weet wat jullie graag willen. Met duidelijke afspraken zorg je er voor dat het een gezellige avond wordt. Of er nou stukjes zijn of niet, het belangrijkste is dat je iets kiest waar jullie je zelf prettig bij voelen en dat het voor iedereen duidelijk is wat jullie graag willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *