Bruiloft stukjes: Vreselijk of fantastisch?

Bruiloft stukjes, de een vindt het fantastisch, de ander moet er niet aan denken. Toch is het wel belangrijk om het hier samen even over te hebben voor jullie trouwdag. Want wat willen jullie graag?

De meeste bruiloften hebben een vol programma. Soms komen tussendoor nog een aantal stukjes aan bod die de gasten voor het bruidspaar hebben voorbereid. Dat kan heel leuk zijn, maar er zijn ook genoeg bruidsparen en gasten die hier absoluut niet op zitten te wachten. Wat zijn redenen of wel of niet voor bruiloft stukjes te kiezen?

Geen bruiloft stukjes

Zitten jullie er niet zo op te wachten dat groepjes vrienden of familieleden een o zo origineel ABC´tje in elkaar zetten of een nieuwe tekst op een bestaand liedje verzinnen dat ze vervolgens luidkeels en knetter vals beginnen te zingen terwijl jullie gegeneerd naar de reactie van de andere gasten kijken? Zorg er dan voor dat iedereen weet dat jullie dit niet op prijs stellen. Geef het door aan de ceremoniemeester zodat er niet onverwacht toch nog stukjes tussendoor komen.

Wel bruiloft stukjes

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie het juist wel leuk vinden. Sommige mensen weten hele creatieve dingen te verzinnen en het kan natuurlijk erg leuk zijn voor jullie als bruidspaar om hier naar te kijken. In dat geval zul je ook met de ceremoniemeester moeten bespreken hoe jullie dit vorm gaan geven. Want als er mensen zijn die een stukje willen doen, wanneer gaat dat dan gebeuren? Tijdens het diner? Of tijdens het feest? Houd er rekening mee dat het voor jullie als bruidspaar misschien heel leuk is, maar dat andere gasten zich snel gaan vervelen wanneer er te veel stukjes komen. Het is jammer als een groot deel van het feest stil ligt omdat er zo veel stukjes tussendoor komen.

Afspraken maken

Het belangrijkste is dat iedereen weet wat jullie graag willen. Met duidelijke afspraken zorg je er voor dat het een gezellige avond wordt. Of er nou stukjes zijn of niet, het belangrijkste is dat je iets kiest waar jullie je zelf prettig bij voelen en dat het voor iedereen duidelijk is wat jullie graag willen.

Wat vind jij van stukjes op een bruiloft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *