Een bruiloft kost bakken met geld en het zou toch zonde zijn als je al dat geld kwijt bent doordat je bruiloft plotseling niet door kan gaan. Je bruiloft verzekeren is daarom een mogelijke optie. 

Waarschijnlijk moeten jullie maanden of zelfs jaren sparen om jullie bruiloft te kunnen betalen. Je moet er niet aan denken dat hij dan op het laatste moment niet door kan gaan en jullie al het geld kwijt zijn. Ben je hier bang voor? Dan kun je jullie bruiloft verzekeren. Deze verzekering is geldig in de volgende gevallen:

Ziekte of overlijden

Wanneer een familielid of het bruidspaar zelf ziek wordt of overlijdt en daardoor niet op de bruiloft kan zijn, is het mogelijk de bruiloft uit te stellen of af te lasten. Al je gasten kun je laten verzekeren wanneer je het belangrijk vindt dat zij op jullie grote dag zijn. Je kunt de verzekering afsluiten voor bijvoorbeeld je ouders, beste vriendinnen, maar ook voor je opa en oma die de tachtig gepasseerd zijn.

Ongevallen en aansprakelijkheid

Tijdens al dat feesten kan er altijd wat gebeuren. Als je je hier niet druk om wilt maken, kun je voor een ongevallen en aansprakelijkheidsdekking kiezen. Op deze manier worden medische kosten en schade gewoon vergoed.

Bruiloft verzekeren

Fotograaf: Jessica Janae Photography via Makenna Alyse

Slecht weer

Het weer heb je niet voor het uitkiezen op je huwelijksdag en een klein buitje kun je helaas niet voorkomen. Wel is het mogelijk om je bruiloft te verzekeren voor extreme weersomstandigheden. Een regenachtige dag valt daar niet onder, maar wanneer het weer zo extreem is dat jullie bruiloft niet op een normale manier kan plaatsvinden, wordt dit wel vergoed.

Honeymoon verzekeren

Je kunt natuurlijk een annuleringsverzekering afsluiten voor jullie huwelijksreis, maar die is niet altijd geldig. Wanneer de bruiloft niet door kan gaan omdat je beste vriendin ernstig ziek is geworden, zul je bijvoorbeeld niet zomaar je huwelijksreis kunnen annuleren. Door de honeymoon mee te laten verzekeren in de bruiloftverzekering is dit probleem opgelost.

Is het echt nodig?

Of het echt nodig is om een bruiloft te laten verzekeren, hangt helemaal van jullie financiële situatie af. Het verzekeren kost namelijk flink wat geld, maar wanneer jullie de financiële schade van het moeten annuleren van de bruiloft niet kunnen dragen, is dit wellicht toch de beste oplossing. Er zijn echter ook genoeg stellen die het risico liever nemen en zo juist geld besparen door zich niet te verzekeren. De keuze is aan jullie zelf!

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *