Trouwen in het buitenland is iets wat veel bruidsparen maar al te graag zouden willen doen. Want hoe fijn is het om elkaar het jawoord te kunnen geven met de voeten in het zand en een adembenemend uitzicht op de achtergrond? Het voorbereiden van zo´n bruiloft kost alleen wel wat tijd. Daarom hebben wij een infographic gemaakt om je op weg te helpen. 

De eerste vraag die jullie jezelf gaan stellen, is natuurlijk: in welk land willen we trouwen? Het kan zijn dat jullie een land hebben waar jullie samen helemaal gek op zijn, dan is de keuze niet zo lastig. Er zijn echter ook bruidsparen die nog niet weten welk land het precies wordt, als het er maar warm en zonnig is. Wist je dat Amerika, Italië en de Nederlandse Antillen de drie meest populaire bestemmingen voor een bruiloft in het buitenland zijn? Andere populaire bestemmingen kun je in de infographic terugvinden.

Infographic trouwen in het buitenland

Weddingplanner inhuren

Nadat jullie een bestemming voor jullie bruiloft in het buitenland hebben gekozen, is het belangrijk om je in de regeltjes van het betreffende land te verdiepen. Het is altijd slim om een wedding planner in te huren die veel over het land weet. Op deze manier voorkom je een hoop stress en weet je zeker dat alles goed uitgezocht wordt.

De gasten

Voor jullie gasten kan het best lastig zijn dat jullie zo´n verre trouwlocatie hebben. De vraag is of jullie de tickets voor ze betalen of dat ze dit zelf moeten doen. Naast de kosten, kunnen er nog meer redenen zijn dat jullie gasten het lastig vinden om op jullie bruiloft te komen. Ze moeten bijvoorbeeld vakantie op kunnen nemen en het kan zijn dat ze niet van vliegen houden. Trouwen in het buitenland betekent over het algemeen dan ook dat je trouwt in een klein gezelschap. Dit kan overigens ook juist heel fijn zijn.

Niet vergeten

En dan is er nog een aantal belangrijke dingen die jullie niet moeten vergeten. Wat dacht je bijvoorbeeld van het regelen van een visum en het halen van de juiste vaccinaties? Verzekeringen zijn ook altijd aan te raden. En wist je dat je paspoort in sommige landen nog een half jaar na vertrek nog geldig moet zijn? Even checken dus wat de verloopdatum is!

Heb jij nog een goede tip voor bruidsparen die in het buitenland gaan trouwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *