Bij het diner op jullie bruiloft wil je natuurlijk een mooi gedekte tafel hebben. Met het juiste servies, chique servetten en naamkaartjes die bij jullie thema passen, kom je al een heel eind. Centerpieces maken jullie tafels helemaal af.

Centerpieces zijn opvallende bloemstukken of andere decoratie die in het midden van de tafels worden gezet. Je kunt deze centerpieces bestellen, maar het is natuurlijk veel leuker om ze zelf te maken. Bijvoorbeeld met dit leuke DIY projectje.

Wat heb je nodig?

  • Hoge cilindervormige glazen vazen
  • Verschillende kleuren zand (minimaal twee of drie)
  • Vetplantjes
  • Lepel met lange steel
  • Satéprikker

Om kosten te besparen zou je bij de kringloop op zoek kunnen gaan naar glazen vazen. Ook bij winkels zoals Action of IKEA kun je ze vaak goedkoop krijgen. Vetplantjes en gekleurd zand kun je bij het tuincentrum vinden.

Hoe maak je de centerpieces?

Het maken van deze centerpieces is niet zo lastig. Je vult de vazen eerst met een aantal laagjes zand. Met de lepel kun je het zand zo verplaatsen dat het op verschillende hoogtes ligt en de lijnen schuin lopen.

Vervolgens plaats je een potje met vetplantjes in het midden van de vaas. Hierna ga je door met het gieten van zand in de vaas, maar nu om het potje heen. Je gaat net zo lang door tot het zand de bovenkant van het potje heeft bereikt en alleen de plantjes nog zichtbaar zijn.

Centerpieces met zand

Fotocredits: Honestly WTF

Wil je jouw centerpieces extra bijzonder maken door een speciaal effect toe te voegen? Maak dan gebruik van een satéprikker om het zand naar een onderliggende laag te duwen. Op deze manier lijkt het net alsof het zand naar beneden druipt.

Een precieze beschrijving van alle stappen kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *