Ceremonie indeling: 3 Manieren om de stoelen te plaatsen

De trouwceremonie is het belangrijkste onderdeel van jullie bruiloft, waarbij jullie elkaar het jawoord gaan geven. Dit is niet alleen een bijzonder moment voor jullie samen, maar ook voor alle mensen die veel om jullie geven. Het is daarom belangrijk om de stoelen zo neer te zetten dat de gasten alles goed kunnen zien. Wij hebben 3 unieke manieren gevonden om deze ceremonie indeling te maken.

Het standaard rijtje met stoelen wordt vaak gebruikt bij een ceremonie, maar is weinig vernieuwend. In plaats hiervan zijn er ook verschillende manieren om de ceremonie indeling wat persoonlijker te maken en de gasten meer bij de ceremonie te betrekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 3 bijzondere manieren om de stoelen neer te zetten?

Vierkante indeling

In plaats van de stoelen alleen in rechte rijen vanaf de voorkant neer te zetten, kun je de stoelen ook aan drie verschillende kanten van de ceremonie plaatsen. Op deze manier zijn jullie gasten voor het gevoel dichter bij en kunnen ze vanaf verschillende kanten naar jullie kijken.

Ceremonie indeling vierkant

Fotograaf: Jose Villa via Brides

Ronde indeling

Willen jullie de gasten nog meer het gevoel geven dat ze echt onderdeel zijn van de ceremonie? Dan kunnen jullie de stoelen ook in cirkels rondom het middelpunt zetten. Dit creëert een bijzondere, intieme sfeer. Wel even opletten waar jullie zelf gaan zitten en waar de trouwambtenaar plaatsneemt. Het zou vervelend zijn als een aantal gasten steeds tegen een rug aan zit te kijken.

Ronde ceremonie indeling

Fotograaf: Caroline Tran via Brides

Spiraalvormige indeling

Tot slot nog een variant op de ronde indeling: stoelen die in een spiraal zijn geplaatst. Op deze manier vormen de stoelen van de gasten een bijzonder gangpad dat naar het midden van de ceremonie leidt. Jullie lopen zo langs alle gasten voor jullie in het midden plaatsnemen.

Kijk naar de ruimte voor de juiste ceremonie indeling

Ben je nog aan het twijfelen over de perfecte indeling voor jullie ceremonie? Dan is het vooral belangrijk goed naar de ruimte te kijken waar jullie trouwen. Als jullie binnen trouwen is de ruimte vaak beperkt en zal een spiraalvormige indeling waarschijnlijk niet lukken. Een vierkante indeling kan hier wel geschikt voor zijn. Trouwen jullie juist buiten op een groot open veld? Dan is er alle ruimte beschikbaar om de stoelen op een andere manier neer te zetten. Denk hier van tevoren goed over na, want de juiste indeling kan veel doen voor jullie ceremonie.

Leuke extra tip: Niet alleen de indeling, maar ook de stoelen die jullie kiezen kunnen het totaalplaatje bijzonder maken. Durf out of the box te denken en ga bijvoorbeeld voor een unieke combinatie van verschillende soorten stoelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *