Nadat jullie elkaar het jawoord hebben gegeven, is het leuk om dit te vieren met een toost. Dit kan op traditionele wijze met een glas champagne, maar op een warme dag kun je dat ook doen met een verkoelend ijsjes. Gewone waterijsjes zijn al erg fijn, maar het is nog veel leuker (en lekkerder) om cocktailijsjes voor jullie gasten te maken!

Cocktailijsjes zijn eigenlijk gewoon cocktails, maar dan bevroren op een stokje. Tegenwoordig kun je ze in iedere supermarkt kopen, maar zelfgemaakte ijsjes smaken nog veel lekkerder. Probeer eens een van de volgende recepten!

Mango-Aardbei

    Wat heb je nodig?
  • Mango-sinaasappelsap
  • Aardbeien
  • Prosecco
  • IJsvormpjes
  • IJsstokjes

Meng een glas mango-sinaasappelsap met prosecco en giet het mengsel in de ijsvormpjes. Zorg er voor dat de vormpjes voor driekwart vol zitten. Laat het ongeveer een half uur hard worden in de vriezer. Blendeer de aardbeien samen met een kwart glas mango-sinaasappelsap en vul hier de vormpjes mee als ze uit de vriezer komen. Vervolgens steek je het stokje er in en laat je de ijsjes nog een nachtje in de vriezer.

Cocktailijsjes

Fotocredits: Green Wedding Shoes

Mint-Grapefruit

    Wat heb je nodig?
  • Een grapefruit
  • Twee eetlepels suiker
  • Halve eetlepel tequila
  • Halve eetlepel sinaasappellikeur
  • Acht blaadjes munt
  • IJsvormpjes
  • IJsstokjes

Schil de grapefruit en doe hem samen met alle andere ingrediënten in de blender. Als het geheel goed geblendeerd is, kun je het in de vormpjes doen. Doe de ijsjes een uur in de vriezer en steek daarna de stokjes in het midden. Vervolgens moeten de ijsjes nog een nacht in de vriezer om goed hard te worden.

Je eigen recept voor cocktailijsjes

Natuurlijk kun je nog veel meer soorten ijsjes maken. Maak gebruik van verschillende soorten fruit, sap en sterke drank zodat je heerlijk kunt variëren. Je kunt bijvoorbeeld proberen je favoriete cocktails na te maken. Het is ook altijd verstandig een aantal alcoholvrije ijsjes te maken voor kinderen en andere gasten die geen alcohol drinken. Proost!

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *