Steeds vaker maakt de traditionele bruidstaart plaats voor cupcakes. Waarom? Ze zijn minstens zo lekker, zien er schattig uit, je hoeft ze niet te snijden en ze zijn vaak ook goedkoper dan een stuk taart per persoon. Nog niet overtuigd? Wij geven je een flinke dosis cupcake inspiratie!

Wil je wel eens wat anders dan een traditionele bruidstaart? Op steeds meer bruiloften maakt deze grote lagentaart plaats voor andere lekkernijen. Zo zijn cupcakes een leuk alternatief waar je veel verschillende kanten mee uit kunt.

Bruiloft cupcakes

Fotocredits: Glorious Treats

Cupcakes decoreren

Cupcakes kun je in allerlei soorten en maten laten maken waardoor ze perfect kunnen aansluiten bij het thema van je bruiloft. Je kunt gaan voor een simpele variant met alleen een beetje kleur, maar je kunt ze ook, net als de bruidstaart, laten decoreren zoals jij dat wilt. Met mooie creaties van fondant of marsepein, verschillende kleuren of zelfs cupcakes die er uit zien als een bruid en een bruidegom. Je kunt voor allemaal dezelfde exemplaren gaan of juist kiezen voor verschillende soorten.

Bruiloft cupcakes

Fotocredits: Glorious Treats

Bruiloft cupcakes

Fotocredits: Good To Know

Steek er een kaartje in

Als finishing touch kun je nog een kaartje in de cupcakes steken met bijvoorbeeld de datum van de bruiloft of jullie namen er op. Deze kaartjes kun je zelf maken door gebruik te maken van dik papier en prikkertjes. Zo heb je voor weinig moeite leuke decoratie.

Bruiloft cupcakes

Fotocredits: Mattawa Mum

Wat kosten bruiloft cupcakes?

Naast dat cupcakes er super leuk uit zien, zijn ze vaak een stuk goedkoper dan een bruidstaart. Per cupcake zijn de kosten ongeveer €2,- tot €3,-. Voor luxe cupcakes betaal je iets meer. Ter vergelijking: De kosten voor een bruistaart zijn als snel zo´n 5 tot 7 euro per persoon. Zeker wanneer er veel gasten op jullie bruiloft komen, scheelt dit je dus flink wat geld!

Ben je zelf handig in de keuken? Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf aan het bakken te slaan. Doe dit echter alleen wanneer je al wat ervaring hebt. Het zou jammer zijn wanneer jouw cupcakes toch niet zo mooi worden als je had gehoopt, of dat ze niet zo lekker smaken. Besparen is leuk, maar je trouwt maar één keer en dan wil je alles wel goed geregeld hebben. Bovendien kan zelf kokerrellen ook flink wat stress opleveren. Heb je daar geen ervaring mee? Besteed het dan uit aan een professional!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *