7 Dingen die jullie de dag na de bruiloft kunnen doen

Na maanden voorbereiding is jullie bruiloft natuurlijk een sprookjesachtig mooie dag. Toch vliegt deze dag voorbij en voor je het weet begint jullie huwelijksnacht. Gelukkig zijn er ook de dag na de bruiloft nog genoeg leuke dingen om te doen. Wij hebben er vast 7 voor je verzameld.

Hoe jammer het ook is dat de bruiloft nu toch echt voorbij is, de dagen of zelfs weken na de bruiloft zul je op een roze wolkje zweven. Het is heerlijk om eindelijk echt getrouwd te zijn en nog zo veel leuke dingen samen te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende 7 activiteiten voor de dag na de bruiloft:

#1 Heerlijk lang uitslapen

Zijn jullie na een gezellige avond feesten laat naar bed gegaan? Dan is het natuurlijk eerst tijd om even lekker uit te slapen. Het leukste is om dit in een mooi en luxe hotel te doen, maar de huwelijksnacht kunnen jullie natuurlijk ook thuis doorbrengen. Waar je ook bent, zorg dat jullie in ieder geval ongestoord kunnen uitslapen. En vergeet ook vooral geen lekker (champagne) ontbijt op bed te bestellen!

#2 Je naam en status veranderen

Is jouw achternaam gisteren veranderd naar de achternaam van je man? Dan is het nu tijd om je nieuwe naam in gebruik te nemen! Verander hem bijvoorbeeld op social media en vergeet ook niet je status meteen even aan te passen naar ´getrouwd´. Een leuk klusje om rustig vanuit bed te doen!

#3 Cadeaus uitpakken

Bij een bruiloft horen ook een heleboel cadeaus. Waarschijnlijk is er op de dag zelf nauwelijks tijd om ze uit te pakken, zeker wanneer er een eindeloze felicitatierij staat. De dag na de bruiloft is hier dan ook een beter moment voor. Het is een leuk klusje om alle lieve cadeaus van vrienden familie uit te pakken. Jullie hebben nu alle tijd om alles rustig te bekijken en de kaartjes te lezen. Een gezellig moment voor jullie samen!

#4 Brunchen met vrienden of familie

Willen jullie de getuigen bedanken? Zijn er familieleden of vrienden die uit het buitenland naar jullie bruiloft moesten komen en die jullie graag nog wat langer willen zien? Of zijn er andere mensen met wie jullie de dag na de bruiloft bij willen kletsen? Dan is het leuk om samen met deze vrienden of familieleden te gaan brunchen.

#5 Trouwfoto´s / trouwfilm bekijken

Heeft de trouwfotograaf vast een preview opgestuurd of hebben jullie voor een videograaf gekozen die dezelfde dag nog een simpele versie van de trouwfilm in elkaar zet? Dan is het leuk om die samen te kijken op de dag na de bruiloft. Misschien zijn er ook wel gasten die wat foto´s hebben gemaakt en die jullie nu binnen krijgen.

#6 Laatste check op de trouwlocatie

Het is altijd slim om de dag na de bruiloft nog even langs te gaan op de trouwlocatie om de laatste decoratie en achtergebleven spullen op te halen. Jullie kunnen ook meteen een selectie maken van dingen die jullie willen bewaren als aandenken aan jullie bruiloft. De decoratie en andere dingen die jullie niet willen bewaren, kunnen jullie misschien nog te koop aanbieden.

#7 De koffers voor de huwelijksreis pakken

Gaan jullie bijna op huwelijksreis? Dan is het de dag na de bruiloft ook tijd om de koffers in te pakken! Het kan verstandig zijn hier voor de bruiloft vast een beginnetje aan te maken zodat je zeker weet dat je niets vergeet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *