Dansend bruidspaar op de muziek

Fotograaf: Mon et Mine

Zo kies je de juiste nummers voor jullie bruiloft

Muziek speelt een grote rol op de meeste bruiloften. Natuurlijk wordt er veel muziek gedraaid tijdens het feest, maar ook het nummer van de openingsdans is belangrijk. Misschien vinden jullie het ook leuk om een muzikant te regelen voor de ceremonie of het diner. Alleen waar moet je allemaal rekening mee houden bij het kiezen van de nummers voor jullie bruiloft?

Smaken verschillen natuurlijk, ook op het gebied van muziek. Het is jullie bruiloft, dus het is vooral belangrijk dat er nummers voorbij komen die veel betekenis voor jullie hebben. Ondertussen wil je echter ook de gasten tevreden houden. Hoe kun je dit aanpakken?

Vraag de DJ om hulp

Sommige bruidsparen hebben zelf veel verstand van muziek en willen daarom graag hun eigen nummers uitkiezen voor het feest. Natuurlijk kun je best wat ideeën inbrengen, maar het is wel verstandig om jullie DJ mee te laten denken. Hij heeft als het goed is veel ervaring in het vak en weet precies welke nummers hij moet draaien om alle gasten tevreden te houden. Wanneer je zelf de DJ uit gaat hangen, loop je het risico dat de muziek te veel in een bepaalde stijl blijft hangen of dat er juist van alles door elkaar wordt gedraaid zonder logische overgangen.

Vraag de gasten om hun favoriete nummers

Wil je zeker weten dat de gasten kunnen genieten van de muziek op jullie bruiloft? Geef ze dan de mogelijkheid om van tevoren hun favoriete nummer op te geven. Dit kun je bijvoorbeeld als vraag op de RSVP zetten. Zo heb je vast een hele lijst met verzoekjes voor de DJ.

Live nummers op bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

Openingsdans

De openingsdans is belangrijk voor jullie en het nummer hiervan zal je jaren later nog steeds aan jullie bruiloft laten denken. Kies daarom een nummer dat niet alleen mooi is, maar ook goed bij jullie past. Het moet een nummer zijn waar jullie allebei een goed gevoel bij hebben en het is natuurlijk fijn als de tekst passend is. Een lastige keuze, maar je kunt er gelukkig rustig over nadenken. Je kunt opzoeken wat de meest populaire nummers zijn voor een openingsdans, maar het kan ook juist leuk zijn om voor een heel ander nummer te kiezen.

Live muziek

Live optredens zijn ook altijd leuk op een bruiloft. Let alleen wel even op wie je er voor vraagt. Het inhuren van een speciaal gezelschap of een enkele musicus kan prijzig zijn, maar voor kwaliteit betaal je nou eenmaal wat extra. Het is natuurlijk leuk als je zus of je neef een bepaald muziekinstrument bespeelt, maar dat wil niet betekenen dat ze ook zin hebben om op te treden. Bovendien is het maar de vraag of het effect zo goed is als je van te voren had gedacht. Huur dus liever professionals in voor dit soort optredens. Check ook even welke nummers de artiest die jullie inhuren allemaal kan spelen. Het zou jammer zijn als jullie favoriete nummer niet tot de mogelijkheden blijkt te behoren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *