Zo kies je de juiste muziek voor jullie bruiloft

Muziek speelt een belangrijke rol op de meeste bruiloften. Natuurlijk wordt er veel muziek gedraaid tijdens het feest, maar ook het nummer van de openingsdans is belangrijk. Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het kiezen van muziek? 

Smaken verschillen natuurlijk, ook op het gebied van muziek. Het is jullie bruiloft, dus het is vooral belangrijk dat er nummers voorbij komen die veel betekenis hebben voor jullie zelf. Ondertussen wil je echter ook de gasten tevreden houden. Hoe kun je dit aanpakken?

Vraag de DJ om hulp

Sommige bruidjes hebben het idee dat ze zelf veel verstand van muziek hebben en willen daarom graag hun eigen nummers uitkiezen voor het feest. Natuurlijk kun je best wat ideeën inbrengen, maar het is wel verstandig om je DJ zelf mee te laten denken. Hij heeft als het goed is veel ervaring met het vak en weet precies wat hij moet draaien om alle gasten tevreden te houden. Wanneer je zelf de DJ uit gaat hangen, loop je het risico dat de muziek te veel in een bepaalde stijl blijft hangen of dat er juist van alles door elkaar wordt gedraaid zonder logische overgangen.

Wil je zeker weten dat de gasten kunnen genieten van de muziek op jullie bruiloft? Geef ze dan de mogelijkheid om van te voren hun favoriete nummer op te geven. Zo heb je vast een hele lijst met verzoekjes voor de DJ.

Openingsdans

De openingsdans is belangrijk voor jullie en het nummer hiervan zal je jaren later nog steeds aan jullie bruiloft laten denken. Kies daarom een nummer dat niet alleen mooi is, maar ook goed bij jullie past. Het moet een nummer zijn waar jullie allebei een goed gevoel bij hebben. Een lastige keuze, maar je kunt er gelukkig rustig over nadenken.

Live muziek

Live optredens zijn ook altijd leuk op een bruiloft. Let alleen wel even op wie je er voor vraagt. Het inhuren van een speciaal gezelschap of een enkele musicus kan prijzig zijn, maar voor kwaliteit betaal je nou eenmaal wat extra. Het is natuurlijk leuk als je zus of je neef een bepaald muziekinstrument bespeelt, maar dat wil natuurlijk niet betekenen dat ze dan ook zin hebben om op te treden. Bovendien is het maar de vraag of het effect zo goed is als je van te voren had gedacht. Huur dus liever professionals in voor dit soort optredens.

Hoe regelen jullie de muziek op jullie bruiloft? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *