Wist je dat thee een belangrijk onderdeel uitmaakt van een Chinese bruiloft? De theeceremonie is daar een eeuwenoude traditie. Natuurlijk kunnen we ook in Nederland van een lekker kopje thee genieten na de ceremonie. Dat is extra leuk wanneer je een speciale theebar maakt waar gasten hun eigen smaakje uit kunnen kiezen.

Ben jij ook zo´n echte theeleut? Heel wat Nederlanders zijn gek op dit warme drankje. Niet alleen in de wintermaanden is het fijn om een kopje thee te drinken, ook in de zomer houden we hier wel van. En het wordt helemaal leuk als je de keuze hebt uit heel wat verschillende soorten smaakjes.

Thee bruiloft

Fotograaf: Sheera Gordon Photography via All The Frills

Theebar

Tegenwoordig kun je bij vrijwel alle soorten eten en drinken wel een speciale bar bedenken voor op bruiloften. Zo´n bar is dan ook hartstikke handig, want je gasten kunnen zelf kiezen wat ze lekker vinden. Een theebar bevat natuurlijk allerlei smaken thee. Dit kan gedroogde thee zijn, maar ook verse kruiden in heet water zijn erg lekker. Verse muntthee is bijvoorbeeld erg populair. Naast thee kun je er suiker, zoetjes en honing neerzetten. Vergeet ook de koekjes niet!

Vintage thee

Heeft jullie bruiloft een vintage tintje? Daar kun je de theebar heel goed op aansluiten! Met pastelkleuren, flink wat bloemen en wat vintage meubelstukken maak je het geheel in stijl. Zeker weten dat jullie gasten het leuk zullen vinden om hier iets te komen drinken!

Vintage thee

Fotograaf: Caitlin Turner Photography via Burnetts Boards

IJsthee

Trouwen jullie op een bloedhete zomerse dag? Dan hebben gasten misschien meer trek in een lekker glaasje ijsthee. Ook hier kun je een leuke bar bij maken met verschillende smaken. Presenteer de ijsthee vervolgens in grote kannen met veel ijsklontjes of zet een handige tap neer met een kraantje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *