De leukste ideeën om geld als huwelijkscadeau te geven

Geld als huwelijkscadeau

Fotocredits: Sugar and Charm

Op veel uitnodigingen voor bruiloften is tegenwoordig een envelopje terug te vinden dat aangeeft dat het bruidspaar graag geld als huwelijkscadeau wil ontvangen. Alleen het geld overhandigen is een beetje saai, maar er zijn gelukkig ook heel wat leuke ideeën om geld als huwelijkscadeau te kunnen geven. 

Alleen geld geven is een beetje gek en een envelop overhandigen met een kaartje en wat briefgeld is ook niet heel origineel. Daarom is het leuk om iets creatiefs te maken van jouw huwelijkscadeau.

Geld als huwelijkscadeau

Veel bruidsparen krijgen het liefst geld cadeau van de gasten op hun trouwdag. Niet zo gek, want hoe goedbedoeld alle cadeautjes ook zijn, vaak verdwijnt een groot deel meteen naar zolder. Met geld kunnen ze zelf iets uitkiezen dat ze graag willen hebben, of ze gebruiken het op hun huwelijksreis. Hoeveel geld gebruikelijk is om te geven, lees je hier. Wij hebben ook vast wat ideeën voor je verzameld om dit geld op een originele manier te verpakken:


Ballonnen

De eerste manier om je geld aan het bruidspaar te overhandigen, is in een aantal transparante ballonnen. Deze ballonnen kun je vullen met confetti en het geld. Wanneer je er ook helium in doet, blijven ze mooi in de lucht hangen.

Geld als huwelijkscadeau in ballonnen

Fotocredits: Sugar and Charm

In een fotolijstje

Je hoeft niet heel creatief te zijn om dit schattige lijstje te maken voor het bruidspaar, maar het ziet er wel heel leuk uit. Bij IKEA heb je goedkope lijsten met een dikke rand. De afbeelding kun je op Google vinden (Just Married auto intypen bij afbeeldingen). Zet hier de namen en trouwdatum van het bruidspaar boven en maak het geheel af met stukjes lint en opgerold briefgeld.

Geld als huwelijkscadeau fotolijstje

Fotocredits: NaschEule

Glazen potje

Is het bruidspaar voor een specifiek doel aan het sparen? Bijvoorbeeld hun huwelijksreis? Dan is het leuk om het geld in een glazen potje te doen en het deksel te versieren met iets wat aan het spaardoel gerelateerd is. Bijvoorbeeld een mini versie van de Eiffeltoren als het bruidspaar naar Parijs gaat of palmbomen als ze een vakantie naar een tropisch eiland aan het plannen zijn.

Weet jij nog een leuke manier om geld als huwelijkscadeau te geven? 

2 comments to “De leukste ideeën om geld als huwelijkscadeau te geven”
  1. Wij hebben het in een ‘bruidstaart’ gegeven. De taart was een dummie (piepschuim), bekleed met fondant. De taart was 2 laags, onderste laag zat een gat in, daar hebben wij het geld ingestopt. Bovenop een drum (plaat) geplakt. Zo leek het toch echt.

    Maar fotolijstje is ook een leuk idee zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *