Er komen nog wat warme, zomerse dagen aan, maar daarna is de herfst toch echt in zicht. Een bruiloft in deze periode kan ontzettend leuk zijn. Wij geven je vast wat ideeën voor een knusse en gezellige herfstbruiloft.

De zomermaanden zijn het meest populair om te trouwen, maar een bruiloft in de herfst heeft ook heel wat voordelen. De temperaturen zijn nog niet zo laag en sommige dagen is het zelfs nog heerlijk buiten. Wanneer het weer toch wat slechter is, kun je het binnen warm en gezellig maken. Bovendien trouwen er vanaf oktober een stuk minder mensen dan in de drukke zomermaanden. Hierdoor zullen de prijzen wat lager worden en de kans dat jullie favoriete trouwlocatie en fotograaf nog niet volgeboekt zijn, is een stuk groter.

Herfstkleuren

Bij een herfstbruiloft horen natuurlijk echte herfstkleuren. Dit zijn warme kleuren zoals bruin, rood en oranje. Dit staat mooi in de decoratie, maar deze kleuren kunnen ook terugkomen in onderdelen als het bruidsboeket en de bruidstaart. Goud is ook een mooie kleur om te gebruiken in de decoratie.

Warm en knus

In de herfst kan het weer nog wel eens guur zijn. Om er voor te zorgen dat de gasten het niet koud krijgen, is het leuk om lekkere dekentjes of sjaals neer te leggen. Een (kamp)vuurtjes is ook heerlijk om op te warmen.

Decoratie bij een herfstbruiloft

Er zijn heel wat verschillende soorten decoratie die goed bij een herfstbruiloft passen. Het belangrijkste is dat je met de decoratie een knusse en gezellige sfeer creëert. Dit kan door gebruik te maken van (geur)kaarsen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een chique Jo Malone Londen bruiloft? Verder is het leuk om gebruik te maken van verschillende soorten fruit zoals appels, peren en sinaasappels. Oranje of rode bloemen, takjes en bladeren zijn ook mooi om in de decoratie te verwerken.

Herfst lekkernijen

Natuurlijk wil je ook dat jullie gasten wat lekkers te smikkelen hebben op jullie bruiloft. Bij een herfstbruiloft horen hapjes zoals gekarameliseerde appels en (mini) appeltaartjes of bladerdeeghapjes. Het is leuk om verschillende kleine lekkerenijen op een tafel neer te zetten zodat de gasten van alles wat kunnen proeven.

Herfstbruiloft gekarameliseerde appels

Fotocredits: Evermine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *