Twee bruidjes in trouwjurk met lange mouwen

Fotograaf: Mary Moon Photographer via Belles & Bubbles (links), Fotograaf: Tessa Barton (rechts)

De mooiste trouwjurken met lange mouwen

In de zomer is het fijn om een luchtige trouwjurk te hebben, maar in de winter kun je juist wel iets warmers gebruiken. Een trouwjurk met lange mouwen behoort dan tot de mogelijkheden. Saai en degelijk? Helemaal niet!

Trouwjurken met lange mouwen lijken misschien erg traditioneel, maar je hebt tegenwoordig ook heel wat moderne jurken die lange(re) mouwen hebben. Stijlvol, maar ook zeker hip!

Lange mouwen

Een groot voordeel van een trouwjurk met lange mouwen is dat hij een stukje warmer is. Dit is zeker handig wanneer je in de herfst of winter wilt trouwen. Op deze manier hoef je niet op zoek te gaan naar een bolero die passend is bij je jurk. Lange mouwen zorgen er bovendien voor dat je wat meer bedekt bent. Dit maakt het geheel erg stijlvol.

Bruid in trouwjurk met lange mouwen

Fotograaf: Amanda Hendrickson Photography via Hey Wedding Lady

Lengte van de mouwen

Er zijn heel veel verschillende soorten trouwjurken met mouwen. Zo heb je mouwen van kant met verschillende patroontjes. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een dikkere, dichte stof. Sommige mouwen lopen tot de pols van de bruid, terwijl anderen tot de elleboog komen. Je hebt ze in allerlei verschillende lengtes, dit is een kwestie van smaak. Wil je graag een armbandje dragen? Dan kun je beter geen mouwen kiezen die tot je pols komen.

Trouwjurk lange mouwen 3_Bruiloft Inspiratie

Fotograaf: Blush by B via Wedding Chicks

Trouwjurk lange mouwen 6_Bruiloft Inspiratie

Fotograaf: Logan Cole via Green Wedding Shoes

Open rug

Vind je dat een trouwjurk met lange mouwen toch wel een heel groot deel van je lichaam bedekt? Om het iets uitdagender te maken, kun je kiezen voor een trouwjurk met een lage of open rug. Op die manier heb je toch een stukje huid bloot, maar dan niet bij je armen. Je zou ook kunnen kiezen voor een jurk die wel helemaal dicht is, maar wat strakker om je lichaam zit. Dit maakt je vrouwelijk en sexy.

Houd je niet zo van rechte mouwen? Je kunt ook voor wijder uitlopende mouwen gaan. Dit geeft een sprookjesachtig effect aan je jurk.

Reacties (2)
  1. Hallo, volgend jaar oktober ga ik trouwen en wil dus een jurk met lange mouwen, graag v kant alleen wil ik niet zoveel geld aan uitgeven omdat ik geen feest geeft maar wij de volgende dag gaan vliegen naar het Verre Oosten Indonesië nu mijn vraag ik wil min een bedrag v 500 euro aan uit geven voor mijn trouwjurk is dat mogelijk? Groetjes joke

    • Hallo Joke,

      Dat is zeker mogelijk, met goed zoeken kom je een heel eind. Kijk ook eens naar de mogelijkheden voor een tweedehands jurk of een jurk uit een oudere collectie, hier kun je vaak veel korting op krijgen. Je hebt nog even om wat te vinden gelukkig, succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *