Als je een bruiloft gaat plannen, zul je rekening moeten houden met jullie budget. Waarschijnlijk heb je al een begroting gemaakt zodat je weet wat de verschillende onderdelen ongeveer gaan kosten. Vergeet echter geen rekening te houden met de verborgen kosten van een bruiloft. 

Verborgen kosten zijn kosten waar je in eerste instantie niet aan denkt, maar die er wel zijn. Het kan heel vervelend zijn wanneer je binnen een budget moet blijven en achteraf opeens blijkt dat er nog veel meer dingen betaald moeten worden dan jullie in eerste instantie dachten. Denk bijvoorbeeld aan de volgende dingen:

  • Het drukken van trouwkaarten kost geld, daar houdt iedereen rekening mee. Maar sommige mensen vergeten dat het verzenden ook geld kost. Denk er dus aan dat jullie ook postzegels zullen moeten kopen. Wanneer de kaarten van zware kwaliteit zijn, zul je er zelfs meerdere per kaart nodig hebben.
  • Zit jouw trouwjurk meteen als gegoten? Dan ben je een bofkont! De meeste trouwjurken moeten namelijk nog wel een beetje aangepast worden. Voor het vermaken van de jurk worden vaak extra kosten berekend.
  • Zijn er al mooie stoelen aanwezig op jullie trouwlocatie voor de ceremonie? En zijn er statafels voor tijdens het feest? Het kan zijn dat je geld moet reserveren voor huurkosten van extra meubilair.
  • Je kunt zelf een bruidstaart laten maken, maar de trouwlocatie rekent meestal wel kosten voor het aansnijden van de taart. Ze rekenen geld voor het snijden van de stukken, het uitdelen van de taart en het afwassen van het servies. Vergeet hier niet vooraf naar te informeren!
  • De fotograaf, videograaf en andere mensen die jullie inhuren op jullie bruiloft willen natuurlijk ook wat eten. Deze extra maaltijden komen bovenop de kosten voor het diner.
  • Na afloop van jullie bruiloft zullen jouw jurk en het trouwpak van je man waarschijnlijk niet meer helemaal schoon zijn. Houd daarom rekening met de kosten van de stomerij.

Potje voor verborgen kosten

Natuurlijk kunnen er ook nog andere verborgen kosten bijkomen. Het is daarom verstandig om een apart potje te maken voor onvoorziene kosten. Je kunt hier zo´n 10% van het totale bedrag van de bruiloft voor rekenen. Zo weet je zeker dat jullie niet in geld problemen zullen komen.

Ken jij nog meer verborgen kosten bij een bruiloft? 

Advertenties

2 comments to “De verborgen kosten van een bruiloft”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *