Dessert buffet op een bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

De lekkerste dessert buffet ideeën voor jullie bruiloft

Zijn jullie gek op zoete lekkernijen? Dan is het leuk om een uitgebreid dessert buffet te regelen voor jullie bruiloft. Hierop kunnen jullie allerlei lekkere toetjes kwijt. Niet alleen is dit perfect voor de zoete trek, ook ziet zo’n tafel er hartstikke leuk uit. Benieuwd waar je aan kunt denken? Wij hebben wat leuke ideeën voor een dessert buffet op een rijtje gezet! 

Na afloop van een uitgebreid huwelijksdiner is er vast nog wel plek voor een dessert. Door dit dessert in buffetvorm op te dienen, kunnen de gasten zelf kiezen waar ze trek in hebben. Wanneer je bovendien met kleine porties werkt, is het ook mogelijk om verschillende dingen te proberen. Hoe leuk is dat? Je maakt het dessert buffet vervolgens helemaal af met een mooie styling.

Ideeën voor de dessert op het buffet

Vraag je je af aan wat voor dessert je kunt denken voor het buffet? Je kunt echt van alles gebruiken. Wat dacht je van cakepops, bonbons, fruit, tiramisu of soesjes? Je zou ook een chocoladefontein neer kunnen zetten met kleine dingen om er in te dippen, zoals vers fruit of lange vingers. Eigenlijk is alles goed, zo lang het maar lekker en zoet is! Overigens zouden jullie zelfs nog rekening kunnen houden met de gasten die misschien toch liever iets hartigs willen als nagerecht. Hiervoor zouden jullie een kazen bruidstaart kunnen maken. Dit ziet er heel tof uit!

Verschillende nagerechten opdienen

Het is dus het leukst wanneer jullie een grote keuze hebben uit allerlei kleine gerechtjes die de gasten gemakkelijk op kunnen scheppen en waarvan ze eventueel meerdere soorten kunnen proberen. Houd de porties dus klein en zorg dat er ruim voldoende is om iedereen overal van te laten proeven. Je kunt eventueel kleine bordjes maken waarop je de verschillende opties en smaken beschrijft zodat de gasten goed weten waar ze uit kunnen kiezen.

Decoreren van jullie dessert buffet

Het decoreren van een tafel hoeft niet moeilijk te zijn. Zorg voor schaaltjes in bijpassende kleuren en zet tussen al het lekkers wat decoratie neer op tafel. Een groot hart, mooie letters of een foto van jullie samen kun je op de muur boven de tafel hangen.

Je hoeft natuurlijk niet per se een tafel te maken. Hebben jullie een vintage thema? Tik dan ergens een mooie kast op de kop om je desserts in te presenteren. Ben je handig of kan je husband to be wel wat met hout? Bouw dan je eigen dessertstalletje. Hiermee zal je zeker punten scoren bij de gasten! Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor jullie dessert buffet? Hieronder hebben we wat mooie voorbeelden voor je verzameld.

Dessert buffet met cakejes

Fotograaf: Sweet Style

Sweet table als bedankje

Lijkt het jullie leuk om een tafel met zoete lekkernijen te maken, maar niet per se als dessert buffet? Dan is het ook leuk om een sweet table te maken als bedankje voor jullie gasten. Je kunt deze tafel bijvoorbeeld bij de uitgang neerzetten zodat alle gasten wat lekkers mee kunnen nemen voor onderweg naar huis.