Deze 5 dingen zullen jullie trouwdag niet verpesten

Een bruiloft plannen is natuurlijk ontzettend leuk, maar het brengt ook wat stress met zich mee. Iedere bruid wordt wel een aantal keer ´s nachts wakker uit een nachtmerrie waarbij de volledige bruiloft een grote mislukking bleek te zijn. Gelukkig gaat er heel veel goed en zullen deze 5 dingen jullie trouwdag in ieder geval niet verpesten.

Nee, jullie bruiloft zal niet precies zo gaan zoals jullie gepland hebben. Er zijn altijd dingen die mis gaan of in het echt net even anders zijn dan jij in je hoofd had. Dat geeft niets, want het gaat vaak om kleine dingen. Met de juiste voorbereidingen kun je ook al heel wat dingen voorkomen. Zo kun je er in ieder geval vast voor zorgen dat dit jullie bruiloft niet zal verpesten:

Regen

Een verregende dag is de angst voor veel bruidsparen. Met regen hoeft jullie trouwdag echter niet (letterlijk en figuurlijk) in het water te lopen. Regel een aantal paraplu´s voor jullie zelf, de trouwfotograaf en misschien zelfs voor de gasten. Kies een aantal leuke regenlaarzen uit voor onder je trouwjurk en het maken van de trouwfoto´s wordt alsnog een feestje! Trouwen jullie buiten? Vergeet dan geen tent te huren! Blijkt het toch heel zonnig en warm te zijn op jullie trouwdag? Wanneer je de tent op het laatste moment annuleert, zijn jullie in sommige gevallen alleen de aanbetaling kwijt. Dit kun je zien als een soort verzekering.

Verkeerde trouwdatum

Bruidsparen die per ongeluk trouwen op de datum dat het Nederlands elftal een belangrijke voetbalwedstrijd moet spelen of er een ander groot feest in de buurt blijkt te zijn, echt handig is het niet. Zelf geef je er misschien weinig om, maar misschien zijn er gasten die balen dat ze iets moeten missen door jullie bruiloft. Kijk dus heel goed in de agenda en Google jullie trouwdatum even om te checken of er niets speciaals is op jullie grote dag.

File

Moeten jullie een grote afstand overbruggen tussen jullie trouwlocaties? Dit kan wel eens voor problemen zorgen. Wat als er een ongeluk gebeurt en je in de file terecht komt? Jullie zullen niet het eerste bruidspaar zijn dat een deel van hun bruiloft in de file door moet brengen. Dit kun je voorkomen door alle onderdelen van de bruiloft op dezelfde locatie te houden of anders voldoende tijd te nemen voor de reis van de ene naar de andere locatie. Check van tevoren even of er geen werkzaamheden zijn.

Te weinig eten of drankjes

Wat zou het vreselijk zijn wanneer gasten honger hebben op jullie bruiloft of de drank op blijkt te zijn! Dit kun je voorkomen door goede afspraken te maken met de trouwlocatie. Hebben jullie de drank afgekocht en de hapjes geregeld? Dan kan er weinig fout gaan. Wanneer je zelf voor de drank zorgt, kun je het beste een deal sluiten met de slijterij. Vaak kun je daar groot inkopen en mag je na afloop de niet aangebroken flessen wijn en kratjes bier gewoon terugbrengen. Je kunt beter veel te veel hebben dan te weinig! Vergeet ook niet rekening te houden met gasten die bepaalde allergieën hebben of bijvoorbeeld vegetarisch eten. Het zou vervelend zijn wanneer er niets te eten is voor deze gasten.

Trouwschoenen waar je niet op kunt lopen

Hoge hakken staan natuurlijk prachtig onder een trouwjurk, maar als je er niet op kunt lopen, heb je er weinig aan. Stel dat je naar het altaar loopt en onderweg onderuit gaat of je enkel verzwikt omdat je hakken een paar centimeter te hoog zijn! Of dat je halverwege de dag geen stap meer kunt verzetten van de pijn aan je voeten. Je wilt nog wel kunnen dansen op jullie trouwfeest! Loop je trouwschoenen daarom altijd in en zorg dat je er goed genoeg op kunt lopen. Een paar hoge pumps voor tijdens de ceremonie kun je daarna vervangen voor een hip paar All Stars of andere platte schoenen die lekker zitten. Zo weet je zeker dat jouw killer heels de bruiloft niet zullen verpesten.

Goede tip: Zeker weten dat jullie op (bijna) alles zijn voorbereid? Vergeet je bruidstas dan niet voor noodgevallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *