Diner of buffet op jullie bruiloft?

Bij een bruiloft hoort een lekker etentje met (een deel van) de gasten. De een kiest er voor met een select gezelschap te gaan eten, terwijl de ander juist liever wil dineren met zoveel mogelijk gasten. En wat kies je dan, een diner of een buffet? 

Het huwelijksdiner is altijd een ingewikkeld onderdeel van de bruiloft. Niet alleen moet je bepalen welke gasten mogen blijven eten en hoe de tafelschikking er uit komt te zien, ook zul je een keuze moeten maken tussen de verschillende manieren om het eten op te dienen.

Diner

Bij een diner hebben alle gasten een vaste plek aan tafel en worden ze bediend door het personeel. Ze hoeven hierdoor zelf niet op te staan en iedereen krijgt rond dezelfde tijd zijn eten. Een huwelijksdiner is over het algemeen wat chiquer dan wanneer gasten hun eigen eten moeten gaan halen. Dit zie je dan ook wel terug in de kosten. Een ander nadeel van een diner is dat er weinig keuze is voor de gasten. Je kunt ze vooraf wel aan laten geven of ze vis, vlees of vegetarisch willen eten, maar meer keuze hebben ze niet.

Diner of buffet tijdens bruiloft

Fotograaf: Ashley Batz voor Apartment 34

Buffet

Bij een buffet zullen de gasten zelf hun eten moeten halen in groepen, bijvoorbeeld per tafel. Een buffet wordt vaak wat minder stijlvol gevonden, maar het is wel fijn dat iedereen zelf zijn eigen bord op kan scheppen. Er zijn meestal genoeg verschillende gerechten zodat er voor iedereen wel iets lekkers tussen zit. Een ander voordeel is dat een buffet over het algemeen een stuk goedkoper is dan een diner waarbij veel personeel nodig is.

Combinatie

Kun je niet zo goed kiezen? Dan is een combinatie tussen een diner en een buffet ook mogelijk. Het voorgerecht en het hoofdgerecht kunnen aan tafel opgediend worden, terwijl jullie voor het dessert bijvoorbeeld wel een buffet regelen. Of laat juist het voorgerecht en nagerecht serveren, terwijl de gasten het hoofdgerecht zelf uit kunnen komen kiezen. Zo kun je van alle voordelen profiteren.

Welke manieren kiezen jullie voor het huwelijksdiner?

3 comments to “Diner of buffet op jullie bruiloft?”
  1. Wij hebben zelf nog een andere optie, wij kiezen hoogstwaarschijnlijk voor een frietkraam op lokatie. omdat ik echt een bloedhekel aan buffetten heb haha
    Voor ons was een buffet beide gewoon geen optie..
    Als wij gaan trouwen zal dit dus ook net even anders gaan.
    Nou gaat onze hele bruiloft al heel anders zijn haha, dus dat maakt het wel compleet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *